Ihracatin Yildizlari Ödüllerine Kavustu

Ege Mobilya Kâgit ve Orman Ürünleri Ihracatçilari Birligi tarafindan düzenlenen Sektör Bulusmasi ve Ihracatin Yildizlari Ödül Töreninde konusan Ege Ihracatçi Birlikleri (EIB) Koordinatör Baskani Jak Eskinazi, “Mobilya, kâgit ve odun disi orman ürünleri sektörlerinin kümelendigi sektörümüz Türkiye genelinde ihracatinda 7 milyar dolari geçerken, Ege Mobilya Kâgit ve Orman Ürünleri Ihracatçilari Birligimiz 790 milyon dolar ihracat yapma basarisi gösterdi. Odun disi orman ürünleri ihracatinda Türkiye lideri durumundayiz” dedi.

Ihracatin Yildizlari Ödüllerine Kavustu
Mobilya, kâgit ve odun disi orman ürünleri sektörlerinde ihracatin yildizlari ödüllerine kavustu. Ege Mobilya Kâgit ve Orman Ürünleri Ihracatçilari Birligi, 2021 yilindaki 790 milyon dolarlik ihracatina en büyük katkiyi saglayan 20 üyesine 23 ödül verecegi Sektör Bulusmasi ve Ihracatin Yildizlari Ödül Törenini Balçova ilçesindeki otelde gerçeklestirdi. Törende konusan EIB Koordinatör Baskani Jak Eskinazi, “Geçen hafta gazete ilanlariyla duyurdugumuz 2021 yili ihracatimizin yildizi 56 firma 7,8 milyar dolar dövizi ülkemize kazandirdi. Ege Ihracatçi Birlikleri çatisi altindaki birliklerimiz daha fazla ihracatçimizi onurlandirmak adina alt sektörlerini de kapsar sekilde ödül törenleri gerçeklestiriyorlar. Mobilya, kâgit ve odun disi orman ürünleri sektörlerinin kümelendigi sektörümüz Türkiye genelinde ihracatinda 7 milyar dolari geçerken, Ege Mobilya Kâgit ve Orman Ürünleri Ihracatçilari Birligimiz 790 milyon dolar ihracat yapma basarisi gösterdi. Odun disi orman ürünleri ihracatinda Türkiye lideri durumundayiz” diye konustu.

Eskinazi, Ege Bölgesindeki mobilya, kâgit ve orman ürünleri sektörlerinin ortalama ihraç fiyatlarinin Türkiye ortalamasinin üzerinde oldugunun bilgisini de verdi.

Hedef 250 milyar dolar

Ege Mobilya Kâgit ve Orman Ürünleri Ihracatçilari Birligi Baskani Cahit Dogan Yagci ise 2021 yilinda ihracatçilarin patlama yaptigini, bundan sonraki ihracat hedefinin Türkiye genelinde 250 milyar dolar oldugunu söyledi.

Törende, Prof. Dr. Yasar Uysal da törende ekonomik güncel gelismelerle ilgili sunum yapti. Ege Mobilya Kagit ve Orman Ürünleri Ihracatçilari Birligi tarafindan, 2018-2022 yillari arasinda mobilya, kagit ve orman ürünleri sektörlerine yaptiklari haberlerle destek veren basin kuruluslarina da plaket takdimi yapildi. Törende IHA’ya da plaket verildi.

Kaynak: İHA