Izmir'de Kuyumcudan Hirsizlik Güvenlik Kamerasinda

Izmir’in Ödemis ilçesinde girdikleri kuyumcuyu oyalayarak altin çalan 2 süpheli polis ekiplerinin siki takibi sonucu kiskivrak yakalanarak gözaltina alindi. Hirsizlik ani ise kuyumcunun güvenlik kamerasi tarafindan saniye saniye görüntülendi.

Izmir'de Kuyumcudan Hirsizlik Güvenlik Kamerasinda


Olay, 14 Mart günü saat 17.35 siralarinda ilçe merkezinde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Iddiaya göre, kuyumcuya giren E.K. (27), bir adet çeyrek altin almak istedigini söylemesi üzerine altini paketleyip kendisine verdi. E.K.’nin parayi unuttugunu ve motosikletten alacagini söyleyip, ardindan B.D.’nin (32) idaresindeki motosiklete binerek kaçmasi üzerine kuyumcu neye ugradigini sasirdi. Durumun bildirilmesi üzerine polis ekipleri, çevredeki güvenlik kameralari görüntüleri ve kuyumcunun ifadesini alarak süphelileri yakalamaya yönelik çalisma baslatti.

Altini alip kaçma ani kamerada

Öte yandan meydana gelen olay, is yerinin güvenlik kameralari tarafindan kaydedildi. Görüntüde is yerine giren süphelinin çeyrek altini cebine koymasi, daha sonra üzerinde para ariyor gibi yapip is yerinden çikmasi, motosiklete binip arkadasiyla birlikte kaçmasi ve kuyumcunun arkasindan bakakaldigi anlar yer aldi.

Dedektif gibi iz sürüp, kisa sürede yakaladilar

Kuyumcudaki hirsizlik olayinin ardindan Ödemis Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli ekipler, Ödemis Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde süphelileri yakalamaya yönelik çalismalarini genisletti. Kuyumcu ve çevredeki is yeri kameralarini inceleyen ekipler, dedektif gibi iz sürerek motosikletin gittigi istikameti belirledi. Süphelilerin kimliklerini belirleyen polis, 2 arkadasin bölgede bulunan bir kiraathanede oldugunu tespit etti. Burada kiskivrak yakalanan E.K. ve B.D., gözaltina alinarak emniyete götürüldü.

Altinlari bozdurmuslar

Süphelilerin emniyetteki ilk ifadelerinde, çaldiklari altini bin 250 lira karsiliginda baska bir kuyumcuda bozdurduklarini söyledikleri ögrenildi. Öte yandan süphelilerin üzerlerinde toplam 870 lira para çiktigi kaydedildi.

Emniyetteki islemleri tamamlanan süpheliler, adliyeye sevk edildi. 2 süpheli de sevk edildigi mahkemece tutuklandi.
Kaynak: İHA