Büyükçekmece'de 15 Milyon Liralik Villalara Zarar Veren Insaat Mahkeme Karariyla Durduruldu

Büyükçekmece’de Folkart Insaat’in yaptigi insaat çalismasi sirasinda milyonluk villalarin hasar görmesi olayliyla ilgili site sakinlerinin yaptigi yazili açiklamada insaat çalismasinin durduruldugu duyuruldu.

Büyükçekmece'de 15 Milyon Liralik Villalara Zarar Veren Insaat Mahkeme Karariyla Durduruldu


Büyükçekmece Karaagaç Mahallesi’nde Folkart Insaat tarafindan yapilan “Nefes Istanbul” projesi sirasinda toprak kaymasi meydana gelmis ve piyasa degeri 15 milyon lirayi bulan villalarda göçük ve kaymalar yasanmisti. Yasanan söz konusu olayla ilgili villalari zarar gören site yönetimi ile site sakinlerinin yaptigi açiklamada, mahkemeye karariyla insaatin faaliyetinin durduruldugu duyuruldu. Site yönetimi tarafindan yazili açiklamada su ifadelere yer verildi: “Sitemiz ve sitemize ait istinat duvarlari 25 yil önce ‘fore kazi’ üzerine perde betondan imar edilmis ve bugüne kadar herhangi bir olumsuzluk yasanmamistir. Ancak ilgili insaat sirketi kendi insaat sirketi kendi insaatini yaparken insaat teknigine uygun hiçbir önlem almadan mevcut ‘fore kazik’ üst baglanti seviyesinden 4-5 metre asagiya inmek suretiyle hafriyat yaparak kaziklarin etrafini bosaltmis, bu nedenle perde beton duvarinin çökmesine sebebiyet vermistir” denildi.

“Konu mahkemeye intikal ettirilmis ve ilgili mahkemede insaatin durdurulmasina karar verilmistir”

Sirketin 25 yildir saglam olan istinat duvarinin kardan dolayi hasar gördügünü ve saglam olmadigini iddia ettiklerini ifade edildigi açiklamanin devaminda ise, “Birçok ev sahibinin magduriyetine sebep olmustur. Bu durum karsisinda gerek site yönetimi gerekse zarar gören site sakinleri tarafindan konu mahkemeye intikal ettirilmis ve ilgili mahkemede insaatin durdurulmasina karar verilmistir. Sitemiz istinat duvarlari incelendiginde görülecegi üzere ilgili insaat sirketi numune olarak yapmis oldugu evin imalati sirasinda gerekli önlemleri almis ve insaat teknigine uygun olarak istinat duvarinin çok küçük bir bölümünü ‘fore kazik’ sistemiyle tahkim etmistir. Ancak insaatin sonraki asamalarinda bahse konulu önlem ve tahkimatlari ihmal etmis ve kazik sistemi yapmadan insaati sürdürmüstür. Bu ihmal sonucunda siteye ait 6 adet evde hasara sebebiyet vererek magduriyete yol açmistir” ifadelerine yer verilerek gerekli önlemlerin bir an önce alinmasini talep ettikleri belirtildi.
Kaynak: İHA