Ukrayna Açiklamasi 'Müzakereler Çevrimiçi Olarak Araliksiz Devam Ediyor'

Ukrayna Devlet Baskanligi Ofisi Baskaninin Danismani Mihaylo Podolyak, Rusya ile müzakerelerin çevrimiçi olarak araliksiz devam ettigini ve 4’üncü turun yarin yapilacagini aktardi.

Rusya ve Ukrayna arasinda 24 Subat’tan bu yana 18 gündür devam eden savasa iliskin iki ülke müzakerelere devam ediyor. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’un müzakerelerin dördüncü turuna iliskin açiklamasindan hemen sonra Ukrayna tarafi da görüsmenin yarin yapilacagini ancak çevrimiçi müzakerelerin araliksiz her gün devam ettigini açikladi.

Konuya iliskin açiklama yapan Ukrayna Devlet Baskanligi Ofisi Baskaninin Danismani Mihaylo Podolyak, “Tekrar söylüyorum. Video konferans üzerinden müzakereler her gün araliksiz devam ediyor. Gruplar sürekli çalisiyor. Sorunlarin çok olusu fazla zaman istiyor. 14 Mart Pazartesi yeniden müzakere gerçeklesecek” ifadelerini kullandi.

Peskov müzakerelerin devam ettigini yalanlamisti

Peskov, Rus basinina verdigi demeç sirasinda bir gazetecinin Rusya-Ukrayna arasindaki müzakerelerin su anda devam ettigine dair sorusuna, "Hayir. Müzakerelerin yarin yapilmasi planlaniyor" ifadelerini kullanmisti. Peskov ayrica, 4’üncü turun video konferans yoluyla yapilmasinin planlandigini aktarmisti.

Öte yandan Ukrayna Devlet Baskani Volodimir Zelenskiy’in danismanlarindan Oleksiy Arestovych Ukrayna basinina verdigi demeçte ise, Rusya-Ukrayna arasindaki müzakerelerin su anda devam ettigi ifade etmis, Mariupol’daki durumun özellikle Ukrayna makamlarinin odak noktasi oldugunu aktarmisti.
Kaynak: İHA