Rus Ünlü Ressamin Oglu Luka Zatravkin Kendisini Mc Donald's'in Kapilarina Kelepçeledi

Ukrayna’ya saldirilari nedeniyle Rusya’da birçok küresel markalar kapatilirken ünlü Rus Ressam Nikas Safronov’un oglu Luka Zatravkin, bu durumu protesto etmek için kendisini ABD merkezli gida sirketi Mc Donald’s firmasinin baskent Moskova’da yer alan bir subesinin kapilarina kelepçeledi.

Rusya’nin geçtigimiz 24 Subat tarihinde Ukrayna’yi isgal etmesi üzerine dünya genelinde birçok ülke, saldirilara tepki göstererek Rusya’ya agir yaptirimlar uygulamisti. Birçok küresel marka da ayni tepkiyi göstererek Rusya’daki faaliyetlerini durdururken, ABD merkezli gida sirketi Mc Donald’s ise Rusya’daki tüm restoranlarini kapatmaya basladi.

Bu durumdan Rusya yönetimini sorumlu tutan ünlü Rus Ressam Nikas Safronov’un oglu Luka Zatravkin ise kendisini baskent Moskova’daki Puskin Meydani’nda bulunan Mc Donald’s subesinin kapilarina kelepçeledi. Daha önce ülkede 270 kiloluk bedeniyle gündeme gelen piyanist Zatravkin protestosu sirasinda, "Kapatmalarina gerek yok. Kapatmalari için gerekçeleri ne? Bu tüm Rus halkina karsi düsmanliktir, siddet eylemidir" ifadelerini kullandi. Bu sirada birçok kisi protestoyu izlerken bölgedeki polisler de Zatravkin’in yanina gitti. Polisler, Zatravkin’in protestosuna müdahale ederken, bir polis ise Zatravkin’in kendini kapiya bagladigi kelepçeyi çikardi. Daha sonra polisler Zatravkin’i gözaltina alarak polis merkezine götürdü.
Kaynak: İHA