Çanakkale'de 18 Mart Deniz Zaferi'nin 107'Nci Yil Hazirliklari Tüm Hiziyla Devam Ediyor

18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yil dönümü kapsaminda, Tarihi Gelibolu Yarimadasi’ndaki Sehitler Abidesi’nde düzenlenecek tören için hazirliklar tüm hiziyla devam ediyor.

Çanakkale'de 18 Mart Deniz Zaferi'nin 107'Nci Yil Hazirliklari Tüm Hiziyla Devam Ediyor
Çanakkale’nin Eceabat ilçesi tarihi Gelibolu Yarimadasi’ndaki Sehitler Abidesi’nde 18 Mart Sehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi töreni hazirliklari sürüyor. 18 Mart törenleri öncesinde Sehitler Abidesi’nde bulunan rölyefte rötus ve temizlik çalismasi yapilirken, sembolik sehit mezarliklarina 6 bin kirmizi, 6 bin de beyaz olmak üzere toplam 12 bin sakayik çiçeklerinin ekimi basladi.

Yapilan çalismalar hakkinda bilgi veren Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, “Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yil dönümünü her yil oldugu gibi yine devletimiz ve milletimizle birlikte büyük bir gururla kutlayacagiz. Çanakkale’ye gelen bütün o kahramanlari ve bir gül bahçesine girer gibi ölüme kosanlari, Çanakkale’yi geçilmez yapanlari büyük bir saygi ve rahmetle anacagiz. Seyit Onbasi, Cevat Pasa, kahraman Mehmetçiklerimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onlarin torunlari olarak büyük bir saygi ve rahmetle hatirlamis olacagiz. Insallah bu topraklarda birligimiz, beraberligimiz, vatan sevgimiz devam edecek. Çanakkale ruhu bu topraklarda hep hakim olacak ve insallah o büyük destani yazanlarin da büyük fedakarliklari daha anlamli hale gelecek” dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in da katilimiyla, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de açilacagina deginen Baskan Kasdemir, “Bu yil 18 Mart törenlerimizde ayri bir anlam olacak. Çünkü Türk milletinin tarihe bir mührü daha vuruluyor. Nasil 107 yil önce bu topraklarda ‘Çanakkale geçilmez’ mührünü vurmussak, 18 Mart 2022 tarihinde dünyanin en büyük, en uzun köprülerinden olan 1915 Çanakkale Köprümüz de açilmis olacak. Çanakkale ruhunu hiçbir zaman için kalbimizden çikarmayacagiz ve Çanakkale ruhu bu topraklarda hep hakim olacak. Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, devlet erkanimiz ve milletimiz burada olacak. Çok büyük bir kalabalikla hem zaferimizi kutlayacagiz hem de köprümüzü açacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA