Sultan Sarması Nasıl Yapılır? Evde Kolay Sultan Sarması Tarifi

Evde kolay sultan sarması tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında sultan sarması nasıl yapılır sorusu yer aldı. Peki, sultan sarması nasıl yapılır? Sultan sarması tarifi nedir? Sultan sarması kaç kalori? İşte merak edilenler...

Sultan Sarması Nasıl Yapılır? Evde Kolay Sultan Sarması Tarifi
Evde kolay sultan sultan sarması tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında sultan sarması nasıl yapılır ve evde kolay sultan sarması tarifi nedir soruları yer alıyor. Sultan sarması sürekli aynı tarifi yapmaktan sıkılanlar tarafından odlukça tercih edilen seçeneklerdendir. Birçok kişi tarafından merak edilen ve sık sık aratılan Sultan sarması nasıl yapılır ve sultan sarması kaç kalori sorularına cevap almak için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.

Sultan Sarması İçin Gerekli Malzemeler Neler?


Sultan sarması için gerekli malzemeler
birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında sultan sarması nasıl yapılır ve sultan sarması için gerekli malzemeler nelerdir soruları yer allıyor. Konuyla ilgili olarak birçok kişi araştırmalarını hızlandırdı. Sultan sarması için gerekli malzemeler konusunda dikkat etmeniz gereken bir nokta da malzemelerin kalitesi ve tazeliğidir. Bu nedenle kaliteli ve taze ürünler tercih etmeniz tavsiye edilir. Sultan sarması için gerekli malzemeler şu şekilde sıralanabilir;


2 su bardağı Hindistan cevizi

1 poşet krem şanti

1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

Kakaolu Muhallebi İçin;

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı un

2 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

Üzeri için;

Toz Antep fıstığı

Kırmızı meyveler


Sultan Sarması Nasıl Yapılır? Evde Kolay Sultan Sarması Tarifi

Sultan Sarması Nasıl Yapılır?


Sultan sarması birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında sultan sarması nasıl yapılır sorusu yer alıyor. Bu tarif için ilk olarak tatlının muhallebisinden başlamak gerekir. Sütü, şekeri, kakao ve unu tencereye alıp koyulaşana kadar karıştırın. Muhallebi göz göz olmaya başladığında ocaktan alın ve içine tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Fırın tepsisinin tabanını hindistan ceviziyle kapatın. Muhallebiyi üzerine yayarak ılımasını bekleyin. Arasına sürmek için krem şanti ve sütü çırpın. Bu noktada sütün sıcak olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Krem şantiyi muhallebinin üzerine yayın. Tepsiyi buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra 12 parça ve eşit olacak olacak şekilde dilimlere ayırın. Ardından dilimlerin ucundan tutarak rulo şeklinde sarın. Bu şekilde servis edip afiyetle sultan sarması tarifinizi tüketebilirsiniz.


Sultan Sarması Nasıl Yapılır? Evde Kolay Sultan Sarması Tarifi

Sultan Sarması Kaç Kalori?


Sultan sarması kalori değeri birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında sultan sarması kaç kalori sorusu yer alıyor. 1 adet sultan sarması yaklaşık 244 kaloridir. Bu nedenle porsiyon kontrolü sağlanması tavsiye edilir. Oldukça kalorili bir tatlı olduğu için diyet yapanların tüketmesi önerilmez. Şekerli yapısı nedeniyle diyabet olanların da dikkat etmesi önerilir.

Sultan sarması nasıl yapılır ve evde kolay sultan sarması tarifi için detayları sizler için derledik. Konu hakkında güncel gelişmelerden haberdar olmak ve birçok yeni tarif için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.