Rusya, Donetsk Bölgesi'nde Bir Kiliseyi Bombaladi

Rusya, Ukrayna’nin Donetsk Bölgesi’nde yer alan Svyatogorsk kasabasinda vatandaslarin sigindigi bir kiliseyi bombalayarak, bölgede yer alan Gostomel kentine de hava saldirisi düzenledi.

Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik isgali devam ederken, Rus ordusu aksam saatlerinden itibaren Donetsk Bölgesi’nde yer alan Gostomel kentinde saldirilar gerçeklestirdi. Kentin özellikle bir noktasina Rus uçaklariyla atilan roketler nedeniyle patlamanin siddeti ise kent disinda yer alan bölgelerden hissedildi. Rus medyasina yer alan haberlerde, Rus uçaklarinin Ukrayna ordusuna ait tesisleri vurdugu iddia edilirken, Ukrayna medyasi ise Gostomel’deki Rus saldirilarinda sivil yerlesim alanlarinin hedef alindigini ifade etti.

Rusya tarafindan Gostomel’e düzenen saldirilarin ardindan ise henüz 2 taraftan da resmi bir açiklama gelmedi. Saldirilarin bir baska adresi ise Donbass Bölgesi’ndeki Donetsk’e bagli Svyatogorsk kasabasi oldu. Buraya yapilan saldirilarda bölgenin en büyük kiliselerinden biri olan Svyatogorsk Lavra kilisesi bombalandi. Kilisenin siginaklarinda bulunan onlarca kisi, bombalarin hedefi olurken bazilarinin ise yaralandigi ögrenildi. Bölgedeki kurtarma ekipleri tarafindan kilisenin siginaginda gizlenen vatandaslar daha güvenli yerlere tahliye edilirken, Rus ordusunun da bölgeye saldirilarinin sürdügü ifade dildi.
Kaynak: İHA