Irak Basbakani El-Kazimi, Erbil Füze Saldirisini Kinadi

Irak Basbakani Mustafa el-Kazimi, Irak’in kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentini hedef alan füze saldirisi sert bir dille kinayarak, yasanan olayi "halkimizin güvenligini hedef alan bir saldiri" olarak nitelendirdi.

Irak’in kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentine bagli Selahaddin bölgesine düzenlenen füze saldirisinin ardindan Irak Basbakani Mustafa el-Kazimi’den kinama açiklamasi geldi. Irak Basbakani el-Kazimi sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada, saldiriyi sert bir dille kinayarak, yasanan olayi "halkimizin güvenligini hedef alan bir saldiri" olarak nitelendirdi. IKBY Basbakani Mesrur Barzani ile gelismeleri yakindan takip ettigini duyuran el-Kazimi, "Vatandaslarimizin ve memleketimizin güvenligini tehdit eden saldirilara karsi koyacagiz. Güvenlik güçlerimiz sorusturma yapacaktir" ifadelerini kullandi.

Ayni zamanda saldirinin ardindan baska bir açiklama da Uluslararasi Erbil Havalimani’ndan geldi. Uluslararasi Erbil Havalimani tarafindan yapilan açiklamada, saldirinin uçak seferlerini etkilemedigi ve uçuslara devam edildigi belirtildi. IKBY Ulastirma Bakanligi ise, havalimaninda uçuslarin normal sekilde devam ettigini belirterek, havalimaninin hedef alinmadigini ve uçuslarin askiya alindigi haberlerin yalan oldugunu vurguladi. Saldiriya iliskin Irak hükümetine bagli Medya Güvenlik Agi tarafindan yapilan açiklamada, güvenlik güçlerinin saldiriya iliskin sorusturma baslattigini ve saldirganlarin cezalandirilacaklari ifade edildi.
Kaynak: İHA