Halk Ozani Haci Tasan 'Bozlagin Altin Sesi' Konseriyle Anildi

Kirikkaleli halk ozani ve Türk Halk Müzigi sanatçisi Haci Tasan, vefatinin 39. yilinda "bozlagin altin sesi" konseriyle anildi.

Halk Ozani Haci Tasan 'Bozlagin Altin Sesi' Konseriyle Anildi
Kirikkale Valiligi tarafindan 17 Agustos Spor Salonu’nda düzenlenen "bozlagin altin sesi" konserde, sanatçi Orhan Hakalmaz, Haci Tasan’in oglu Sondur Tasan ve yerel sanatçilar sahne aldi. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi gecede, Haci Tasan’in eserleri seslendirildi. Konseri izleyenler Hakalmaz’in türkülerine eslik ederek, uzun süre alkis tuttu.

Vali Bülent Tekbiyikoglu, konserde yaptigi konusmada, Haci Tasan’in 39. ölüm yil dönümünü andiklarini, her sanatçinin kendi eserlerinin kendinden sonra söylenmesini veya görülmesini istedigini söyledi.



Haci Tasan’in oglu Sondur Tasan, Ali Sahin ve yakinda "Neset" filminde oynayacak Bektas Dolu’yu Kirikkalelilerle bulusturduklarini ifade eden Tekbiyikoglu, "Bugün Haci Tasan’i kaybettigimizin 39. yil dönümü. Her sanatçi kendi eserlerini kendinden sonra söylenmesini görmesini ister. Sair kendi siirlerinin okunmasini ister. Ozanlarimizda, türkücülerimizde, ahirete intikal ettikten sonra kendi eserlerinin söylenmesini ister. Bizde bu münasebetle kendi yereldeki degerlerimiz olan Haci Tasan’in çok kiymetli emaneti Sondur Tasan’i, Ali Sahin’imizi, yakinda ’Neset’ filminde oynayacak olan Bektas Dolu kardesimizi sizlerle bulusturduk. Kirikkale olarak dünyanin en bereketli topraklarinda sayilmayiz. Yilda bir kez ürün aliyoruz ve orman varligimiz çok zengin sayilmaz. Deniz kenarinda da degiliz ama bunlarin hepsinden öte, gönül sazina mizrabini vurduran gönül ehli türkücülerin ana vatanindayiz" dedi.

Konsere, Vali Bülent Tekbiyikoglu ve esi Arzu Tekbiyikoglu, Mühimmat ve Garnizon Komutani Tuggeneral Mehmet Ali Durmus, Belediye Baskani Mehmet Saygili, siyasi parti temsilcileri ve kurum müdürleri katildi.

Kaynak: İHA