Alkol Uygulamasina Kendi Alkolmetre Aparatiyla Girdi

Edirne’de asayis uygulamasinda durdurulan sürücü, polisleri saskina çevirdi. Alkol kontrolü sirasinda alkolmetre aparatini aracinin torpidosundan çikaran genç sürücü "Bir kere ehliyetimi kaptirdim o günden beri bunu yanimda tasiyorum" dedi.

Alkol Uygulamasina Kendi Alkolmetre Aparatiyla Girdi
Edirne Il Emniyet Müdürlügüne bagli Trafik Sube Müdürlügü ekiplerince kentin çesitli noktalarinda denetim gerçeklestirildi.

Denetim noktasina gelen araçlari tek tek durduran ekipler, sürücülerin evraklarini kontrol etti. Ekipler, alkollü oldugu süphesi ile bazi sürücülere alkolmetre ile alkol ölçümü yapti. Alkollü araç kullandigi tespit edilen sürücülerin ehliyetine geçici süreyle el konularak, cezai islem uygulandi.

Polis ekipleri uygulama noktasina gelen araç sürücüsü Abidin Muzika’ya alkol kontrolü yapmak istedi. Ekipler alkolmetreyi hazirlarken sürücü Muzika, kendisine ait olan alkolmetre üfleme çubugunu polis ekibine verdi. Sürücünün alkol kontrolü kendi çubuguyla yapildi.

Ehliyetini yaninda tasidigi alkolmetre çubuguna üfleyerek kaptirdigini ve hatira olarak devamli yaninda bulundurdugunu belirten Muzika, geçmis yillarda alkollü araç kullanirken yakalandigi için ehliyetine geçici süre el konuldugunu o gün alkol kontrolü yapilan çubugu da sürekli yaninda tasidigini söyledi.

Kaynak: İHA