Zelenskiy Açiklamasi 'Daha Ne Kadar Zaman Savasacagimizi Bilmiyoruz, Ancak Kazanacagimizi Biliyoruz'

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy paylastigi yeni videoda, "Daha ne kadar zaman savasacagimizi bilmiyoruz, ancak kazanacagimizi biliyoruz" dedi. Zelenskiy, Rusya’ya uygulanan yaptirimlarin yetersiz kaldigini da vurgulayarak, Avrupa Birligi’ne (AB) daha fazlasinin yapilmasi çagrisinda bulundu.

Zelenskiy Açiklamasi 'Daha Ne Kadar Zaman Savasacagimizi Bilmiyoruz, Ancak Kazanacagimizi Biliyoruz'
Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Rusya’nin ülkesine yönelik saldirilarinin 16. gününde yeni bir video yayinladi. Direnise devam ettiklerini ifade eden Zelenskiy, "Özgür ülkenin özgür insanlari. Özgürlügümüz için 16 gündür mücadele ediyoruz. Dünyanin en güçlü ordusu olarak düsünülenlere karsi savasiyoruz. Ukrayna’nin teslim olacagini ve onlari çiçeklerle karsilayacagini düsündüler. Ancak Ukraynalilar gururlu insanlar ve topraklarindan bir santimetre bile vermeyecekler. 16 gün geçti ve insanlarin yorgunluk hissettigini biliyorum. Biz savasin hizlica bitmesini bekliyoruz. Isgalcilerin hizlica pes etmelerini bekliyoruz, ama bu hayattir, bu bir savastir. Ancak zaman, güç ve sabir lazim. Daha ne kadar zaman savasacagimizi bilmiyoruz, ancak kazanacagimizi biliyoruz" seklinde konustu.

Rusya’nin Suriye’den savasçi getirdigini söyleyen Zelenskiy, "Binlerce ölü askerlerini dikkate almiyorlar, hala Ukrayna’ya göndermek için asker topluyorlar. Suriye’den savasçilari Ukrayna’nin karsisinda savastirmak için getiriyorlar" ifadelerini kullandi.

"Avrupa Birligi bizim ve kendileri için daha fazla sey yapmali"

Rusya’yi var olan yaptirimlarin durdurmadigini vurgulayarak, yeni yaptirimlar uygulanmasini isteyen Zelenskiy, "Çernihiv’de insanlar susuz kalsin diye isgalciler her seyi yapti. Bazi bölgelerde elektrik yok, isinma sistemleri yok. Bu bir insani faciadir. Dnipro’da isgalciler ayakkabi fabrikasini, evleri ve anaokulunu bombaladilar. Ne için? Onlar nasil Rusya için bir tehdit olusturabilirler? Sumi bölgesinde sivil yerlesim yerlerini, Mariopol’ü, Harkov’u, roketlerle Lutsk’u, Ivana-Frankovsk’u vurmaya devam ettiler. Demek ki Rusya’ya uygulanan yaptirimlar yetersiz kaliyor. Ortaklarimizla yeni yaptirimlar konusunda çalisiyoruz. Rusya bu savas için her gün bedelini ödemeli. Dün Avrupa Birligi liderlerinin toplantisi vardi. Bu görüsmede kimler bizi destekledi, kimler sustu biliyoruz. Avrupa Birligi’nin yüzde 60’i, büyük bir kismi Ukrayna’yi destekledi. Avrupa Birligi bizim ve kendileri için daha fazla sey yapmali. Tüm Avrupa halki bekliyor" seklinde konustu.



"Tahliyeler devam ediyor"

Bugün yapilan tahliyelere de deginen Zelenskiy, "Bugün 12 tahliye operasyonu düzenlendi.

Tahliyeler devam ediyor. Ukrayna ordusu tahliyelerin güvenli gerçeklesmesi için önlemler aldi. Eger isgalciler tahliyeleri sabote ederlerse dünya öyle bir cevap verir ki kendilerini tahliye edilirken bulurlar. Bugün bana hasat dönemi için tohum ekimine iliskin soru sordular. Her bahar oldugu gibi bu bahar da topraklarimizi ekecegiz. Elimizden geldigince, imkanlar elverdigince bunu yapacagiz. Özgürlügünü savunurken herkes bir ordu gibi olmali. Sonuç alabilmek adina elinden geleni yapmalisin. Kazanabilmek için tüm gücümüzle direnmek, mücadele etmek gerekir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA