Özel Egitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artirilmasi Yönelik Projeler Devam Ediyor

Avrupa Birligi destekli Aile Sosyal ve Politikalar Bakanliginca yürütülmekte olan Insan Kaynaklarinin Gelistirilmesi Programi (IPA) bünyesinde Bütünlestirici Egitim Için Özel Egitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artirilmasi Hibe Programi kapsamindaki “Designing The Future With Gifted” projesinin tanitimi yapildi.

Özel Egitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artirilmasi Yönelik Projeler Devam Ediyor


Gerçeklesen programa Merkezefendi Kaymakami Dr. Adem Uslu, Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, Sube Müdürü Mevlüt Sahin, Merkezefendi Ilçe Millî Egitim Müdürü Taskin Osman Yildiz, okul müdürleri ve ögretmenler katildi.

Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici yaptigi konusmasinda “Bütünlestirici Egitim Için Özel Egitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artirilmasi Programi “Designing The Future With Gifted” Projesinin açilis toplantisi için bir araya geldik. Her alanda oldugu gibi Sivil Toplum Kuruluslariyla, Odalarla, Sektör Temsilcileri ile olan irtibatlarimiz devam ediyor. Sahada kurdugumuz iyi iliskilerin nicelik anlaminda egitime katkisini gördügümüz gibi nitelik anlaminda da kayda deger bir yol kat ettik. Bilim ve Sanat Merkezileri; üstün yetenekli olarak tabir ettigimiz ögrencilerimizin bütünleyici egitimlerinin yapildigi, sadece akademik basari olarak degil ayrica; sosyal, kültürel ve 21. yy becerilerini kazandiklari egitim ortamlaridir. Proje kapsaminda, egitimler olacak ve kalici malzeme ve ekipman temin edilecek. Bilim Koridoru olusturulacak ve yalnizca BILSEM ögrencileri degil tüm ögrencilerimizin hizmetinde olacak. Proje konusunda çok önemsedigimiz yurt disi paydaslarimiz var. Ögrenci ve ögretmenlerimiz kendi alanlarinda yurt disi tecrübesi edindigi takdirde vizyonlari ve bakis açilari gelisiyor. Egitimde iyi örnekleri yerinde görme ve kendi proje ve fikirlerini küresel düzeyde tanitma firsati da bulacaklar” dedi.



“96 saat arttirilmis gerçeklik ve modelleme konusunda egitim aliyorlar”

Müdür Ekici, “Designing The Future With Gifted projesi, genel olarak Bütünlestirici Egitim için Özel Egitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artirilmasina yönelik teknolojik gelismeleri takip edebilecek yöntemler ve uygulamalari sürdürülebilir sekilde gelistirmeyi amaçlaniyor. 186 bin Euro bütçeli projenin bütçesinin büyük bir çogunlugu yurt disi egitim- ögretim ve kurs faaliyetlerini kapsamakta olup, bütçenin yüzde 20 kismi ile de Merkezefendi BILSEM’de ‘Bilim Koridoru’ olusturulmasi hedefleniyor. Olusturulacak Bilim Koridorunda; uygulama ve teknolojik alanda üç boyutlu tasarim çalismalari gerçeklestirilecek olup bu alanda da ilimizde bir ilke imza atilmis olacak. Projede, 12 ögretmen 3 idareci Koç Üniversitesinin Ögretim Görevlilerinin rehberliginde toplamda 96 saat arttirilmis gerçeklik ve modelleme konusunda egitim aliyorlar. Olusturulacak Bilim Koridoru için 10 ögretmen 2 idareci yurt disinda iki ülkede gelecegin siniflari ve MR konusunda egitim alarak inceleme yapacak. Proje sonunda olusturulacak bilim koridorunda diger okullardan ögrenciler ögretmenleriyle randevu usulü gelip, uygulama yapabilecekler” diye konustu.

Konusmalarin ardindan “Designing The Future With Gifted” Projesi’nin tanitim sunumu gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA