Minikler Ukulele Ögrenip Türküler Söylüyor

Samsun dahil 8 ilde 10 ögretmen ve 132 ögrenci tarafindan yürütülen proje ile okul öncesi minikler ukulele egitimi alip türküler ögreniyor.

Minikler Ukulele Ögrenip Türküler Söylüyor
4-6 yas araligindaki okul öncesi ögrencilere yönelik "Ukulelem Elimde Türküm Dilimde" projesi hayata geçirildi. Ögrencilere ukulele egitimi verilmesi amaçlanan projede öz müzige yabancilasma tehlikesi ile karsi karsiya olan çocuklara türküler ögretilerek nesilden nesile aktarilmasi da hedefleniyor.

Proje yürütücüsü ögretmenlerce, müzik egitiminin, çocuk gelisiminde olumlu ve dogrudan etkisinin olmasi, duygusal zekâ, kisisel gelisim, hayal gücü, yogunlasma gibi çocugun gelisiminde ve birey olma sürecinde önemli bir yere sahip olmasindan yola çikilarak uygulamaya geçildigi belirtildi. Özellikle okul öncesi dönemde verilen müzik egitiminin çocuklara bazi kavramlarin ve degerlerin kazandirilmasinda oldukça etken bir yol olmasi dikkate alinarak 8 ilde 10 ögretmen, 132 ögrenci tarafindan projenin yürütüldügü belirtildi.

Ankara Mehmetçik Anaokulu, Ankara Bilge Kagan Ilkokulu, Istanbul Yaman Evler Ortaokulu, Izmir Semiha Irfan Çali M.T.A.L, Erzurum Palandöken Anaokulu, Bursa Gürsu Anaokulu, Osmaniye Mehmetli Sehit Umut Eyvaz Ilkokulu, Sakarya Mehmet Zorlu Ilkokulu, Samsun Tekkeköy 19 Mayis Anaokulu, Samsun Canik Vilayetler Hizmet Birligi Anaokulu’nda “Ukulelem Elimde Türküm Dilimde" projesi sürdürülüyor.
Kaynak: İHA