Milli Egitim Bakani Özer Açiklamasi 'Ankara'ya Yaklasik 4.3 Milyar Liralik Egitim Yatirimi Vermis Bulunuyoruz'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, “Temel ve ortaögretimde 3.6 milyar liralik okul yapimi, 500 milyon liralik okul güçlendirmesi, 50 milyon liralik dogalgaz dönüsümü, 70 milyon liralik da küçük ve büyük onarim olmak üzere Ankara’ya yaklasik 4.3 milyar liralik egitim yatirimini vermis bulunuyoruz” dedi.

Milli Egitim Bakani Özer Açiklamasi 'Ankara'ya Yaklasik 4.3 Milyar Liralik Egitim Yatirimi Vermis Bulunuyoruz'
Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Ankara Il Egitim Degerlendirme Toplantisina katildi.

Toplantida Ankara’daki egitim yatirimlari ve egitim hakkinda atilacak adimlarin neler olacagi konusuldu. Ankara Valisi Vasip Sahin, TBMM Milli Egitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Baskani Emrullah Isler’in yani sira AK Parti Milletvekillerinin katildigi toplanti basina kapali gerçeklesti. Toplanti sonrasinda bir basin açiklamasi yapan Milli Egitim Bakani Özer, “Bildiginiz gibi Türkiye’nin 81 ilinde okullarimizin güvenligini artirma ile ilgili güçlendirme çalismalarini hem de yik yap çalismalarini yogun bir sekilde devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandi.

“Ankara’ya yaklasik 4.3 milyar liralik egitim yatirimini vermis bulunuyoruz”

Ankara’da egitim adina atilan ve atilacak adimlardan bahseden Milli Egitim Bakani Özer, Ankara için öngörülen bütçenin yaklasik 4 kat artirilarak 4.3 milyar lira seviyelerine çikarildigini kaydetti.

Konu hakkinda açiklamalarda bulunan Bakan Özer sunlari söyledi:

“Ankara’da 81 okul ve 173 binadan olusan 81 okulun güçlendirilmesini 2022 yilinda tamamlayacagiz yaklasik 500 milyon liralik bir bütçeyi bu güçlendirme için ayirmis olduk. 2022 yilinda güçlendirmesi tamamlanmamis hiçbir okulumuz kalmayacak. 2021 yili Kasim ayinda degerlendirme toplantisinin ilkini yaptigimiz zaman 71 tane okulu devlet yatirim programina almistik. Bunu 2022’de 170’e çikardik ve yaklasik 2.6 milyar liralik egitim yatirimini bu alanda Ankara’ya vermis olduk. Yine bu temel egitimdeki yatirimlara ilave olarak, bir tanesi fen lisesi olmak üzere 14 tane lise, 4 tane özel egitim kampüsü, 6 ögrenci pansiyonu ve 13 atölyeyi de insallah 2022 yili içerisinde hizli bir sekilde yapacagiz. Bunlarin maliyeti de yaklasik 1 milyar lira. Ankara’da dogalgaz erisimine sahip olan okullarin dogalgaz erisimini Haziran ayi itibariyle tamamlayacagiz. Suan da erisim olan 46 okulun çalismasi devam ediyor. Bir de tesisatlari yeni çekilen 58 tane okulumuz daha var, insallah onlarin da dogalgaz dönüsümlerini tamamlayacagiz. Bu dönüsümler için de yaklasik 50 milyon liralik bütçemizi Ankara’ya ayirmis bulunuyoruz. Yine Ankara’daki okullarin egitim ortamlarinin çok daha nitelikli hale gelmesi ile ilgili onarimlara zaten 2021 yilinda baslamistik. Çogu okulumuzun tuvaletlerinden egitim ortamlarina siniflarina kadar, acil ihtiyaci olan tüm iyilestirmeleri yapmistik. 2022 yilinda da ayni tempo ile okullarimizin küçük ve büyük onarimlarini yapmaya devam ediyoruz bunlar için de yaklasik 70 milyon liralik bir yatirimi Ankara’ya aktarmis bulunuyoruz. Dolayisiyla temel ve ortaögretimde 3.6 milyar liralik okul yapimi, 500 milyon liralik okul güçlendirmesi, 50 milyon liralik dogalgaz dönüsümü, 70 milyon liralik da küçük ve büyük onarim olmak üzere Ankara’ya yaklasik 4.3 milyar liralik egitim yatirimini vermis bulunuyoruz.”

“Mamak, Altindag ve Yenimahalle ilçelerimize de birer tane fen lisesi kuruyoruz”

Milli Egitim Bakanligi olarak egitim birimlerine erisimi kolaylastirmak için adimlar attiklarinin altini çizen Bakan Özer, “Egitim birimlerine erisimlerin daha kolay olabilmesi iççin yeni kararlar aldik. Bildiginiz gibi Ankara’da 15 tane fen lisemiz var. Mamak, Altindag ve Yenimahalle ilçelerimize de birer tane fen lisesi kuruyoruz. Dolayisiyla Ankara’daki fen lisesi sayisini 15’ten 18’e çikarmis oluyoruz. Milli Egitim Bakanligi yillardan beri ögrencilerimizin yeteneklerinin gelistirilmesi ile ilgili bilim ve sanat merkezlerinde destek programlari uyguluyor. Ikinci sinif ögrencilerinden 12’ncim sinif ögrencilerine kadar hem bilissel akademik olarak basarilari olan ögrencilerimize, hem sanatla ilgili becerileri olan ögrencilerimize çok basarili programlar uygulaniyor. Istedigimiz sey 2022 yilinda bilim ve sanat merkezlerine erisimin çok kolay olmasi” diye konustu.



“Ankara’daki bilim sanat merkezlerini 14’ten 30’a çikarmis olduk”

Bakan Özer, ayrica Ankara’da bilim sanat merkezlerine de yatirimlarin artirilacagini vurgulayarak, “Ankara’da 14 tane bilim sanat merkezi vardi ve 11 ilçede bilim sanat merkezi yoktu. Bugün itibariyle 11 ilçemizin tamamina bilim sanat merkezi kurma karari aldik. Ilave olarak da merkez ilçelerimizde 5 tane daha bilim ve sanat merkezi kuracagiz. 16 tane daha yeni bilim sanat merkezini Ankara’ya kazandirmis olduk. Dolayisiyla Ankara’daki bilim sanat merkezlerini 14’ten 30’a çikarmis olduk” seklinde konustu.

Kaynak: İHA