Ipekyolu Kariyer Fuari'nda Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rüzgari

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin (HKÜ) paydas üniversite, Kalyon Günes Enerjisi Teknolojileri A.S. (Kalyon PV)’nin altin sponsor oldugu; Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi koordinasyonunda düzenlenen Ipekyolu Kariyer Fuari (IKAF’22) "Yetenek Her Yerde" temasi ile kapilarini gençlere açti.

Ipekyolu Kariyer Fuari'nda Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rüzgari
Üniversite egitimi alan gençlere birer yetenek olduklarini hissettirmeyi ve ülkenin her bölgesindeki üniversiteli gençler için istihdam ve staj konusunda firsat esitligi saglamayi hedeflenen fuarda HKÜ’nün standi yogun ilgi gördü. GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde yapilan IKAF’22’nin açilisina; Ulastirma ve Altyapi Bakan Yardimcisi Selim Dursun, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, paydas üniversitelerin rektörleri, mülki, idari, yargi ve kamu kurumu yöneticileri, is adamlari, özel sektör temsilcileri, akademisyenler ve çok sayida ögrenci katildi.

’’Ögrencilerimizi is dünyasina hazirliyoruz’’

Ögrenciler, mezunlar ve sektör açisindan kariyer noktasinda önemli katkilar saglayan bölgesel kariyer fuarlarina paydas üniversite olarak destek vermekten dolayi memnun olduklarini belirten HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, "Bu fuarda gerçeklestirilen sunumlar, seminerler, bilgilendirme oturumlari, egitimler, atölye çalismalari, mülakatlar ve mülakat simülasyonlari ile gençlere, henüz ögrencilikleri devam ederken egitim, ilgi ve becerilerine uygun kariyer alanlarini belirlemelerine ve ayrica is/staj olanaklarina ulasmalarina imkan saglaniyor. Ögrencilerimizin kariyer planlarini yapmalarina ve bu planlarini hayata geçirmelerine destek olmak amaciyla Kariyer Merkezimiz var gücü ile çalisiyor. Bu merkezimiz, isverenlerle ögrenci ve mezunlarimiz arasinda köprü görevi görüyor. Ögrencilerimizin yalnizca egitim-ögretim süresi içerisinde bulundugu dönemi degil, mezun olduktan sonra is hayatindaki gelisimlerini de önemsiyoruz. A+ notu ile tescil edilmis üniversitemizden mezun olan ögrencilerimizin büyük bir kismi okul biter bitmez is hayatina basliyor. Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi’nin açiklamis oldugu veriler kapsaminda üniversitemiz, mezunlari en hizli istihdam edilen ilk 20 üniversite arasinda bulunuyor" dedi.

Fuara ‘altin sponsor’ olarak katkilarindan dolayi Kalyon PV Insan Kaynaklari Müdürü Banu Akdogan’a GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin tarafindan plaket takdim edildi. Iki gün sürecek olan fuarda, HKÜ Kalyoncu Inovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Cengiz Helvacikara "Gaziantep BIGG TUBITAK. Bireysel Genç Girisi Programi", HKÜ Kariyer Planlama, Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Ahmet Ayaz "Kariyer Basarisinin Sirri: Kariyer Kaynaklari" ve HKÜ Ögr. Gör. Suat Pinar ise "Nasil Kabin Memuru Olurum?" konularinda seminer verecek.
Kaynak: İHA