Gaziantep'te Usta Eller Destekçileri Ile Bulustu

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen “Esnafimizi Devlet Destekleri ile Bulusturma, Tanitim ve Degerlendirme Toplantilari” kapsaminda esnafa destek veren devlet kurumlariyla usta eller bulustu.

Gaziantep'te Usta Eller Destekçileri Ile Bulustu
Program kapsaminda Oto ve Makine Sanatkarlar, Kuyumcular ve Sanatkarlar, Marangozlar Odasi üyeleri katildi.

Büyüksehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapilan toplantida Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi, Türkiye Is Kurumu ve Il Milli Milli Egitim Müdürlügü’nün yaptigi çalismalar, programlar ve uygulamalar hakkinda sektör temsilcilerine bilgiler verildi, yeni projeler detaylandirildi.

Is ve kariyer merkezi anlatildi

Usta sanatkarlara ayrica Büyüksehir Belediyesi’nin istihdam odakli basarili projesi Insan Kaynaklari ve Kurumsal Gelisim Daire Baskanligi’na bagli Is ve Kariyer Merkezi hakkinda bilgi verildi.

Merkezin amaçlari, faaliyetleri, ortakliklari, hedefleri ve kuruldugu günden bu yana icraatlari sayisal verilerle anlatilarak merak edilen sorular yanitlandi.

Tanitim ve degerlendirme toplantisina Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Gaziantep Vali Yarimcisi Bülent Uygur, Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi Gaziantep Il Müdürü Muhammed Paksoy, Türkiye Is Kurumu Il Müdürü Siraç Ekin, Il Milli Egitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi ve Marangozlar Odasi Baskani Ömer Küsbeoglu, Kuyumcular ve Sanatkarlar Odasi Baskani Tuncay Tabur, ilgili kurum yetkilileri ve sektör temsilcileri katildi.

Sahin: Çocuklarimizi Ilgileri, Bilgileri, Sevecekleri Isi Yapacaklari Sekilde Dogru Yönlendirmemiz Gerekiyor

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, toplantida yaptigi konusmada, her sektörün kendine özgü sorunlari oldugunu belirterek sunlari söyledi:

“Koordine oldugumuz zamanda sorunlari çok hizli çözebilme gücümüz ve kapasitemiz var. Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bir taraftan koronanin yaralarini sararken bir taraftan da savaslar, çatismalar ortaya çikiyor. Bu cografyada benim gördügüm hepimizin, bu sehrin çocuklarinin çalismaktan baska çaresi yok. Sehirde 600 bin ögrenci var ve bu çocuklari gelecege iyi hazirlamamiz gerekiyor. Gördük ki her çocugun farkli alanlarda ilgisi, yetenekleri var. Onlarin ilgisi, bilgisi, sevecekleri isi yapacaklari sekilde dogru yönlendirmemiz gerekiyor. Beseri sermaye bizim en büyük gücümüz. Bu ortamda devletimizin verdigi desteklerin çogunu esnafimiz oda baskanlarimiz bilmiyor. Bu destekleri size duyurmak için bizim bilgisayar mühendisleri arkadaslarimizla çalisarak yeni bir uygulamayi hayata geçirecegiz.”

’’Beseri sermayemiz bizim altinimiz, gümüsümüz, petrolümüz’’

Baskan Sahin, sorunlari iyi anlamak için hayirli olsun ziyaretlerinde istisareler yapildigini hatirlatarak, sunlari kaydetti:

“Kendi esnafimizi korumamiz gerekiyor. Bu zor dönemlerde devletin imkanlarini daha rahat kullanilabilecek, ulasilabilecek bir sekle dönüstürmemiz gerekiyor. Bu toplantilarin sonucunda çikan verileri ilgili makamlara bildirecegiz. Istihdam odakli projelerde iyilestirilmesi gereken noktalari hep birlikte çalisacagiz. Buradaki maksadimiz budur. Egitimden spora en iyi projeleri biz üretiyoruz. Yüz yil önce ecdat 6 bin 317 sehit vererek, yoklukla mücadele ederek, büyük ordulara karsi geldiyse biz de torunlar olarak vazgeçmeden, üzülmeden devam edecegiz. Çare biziz. Bu çocuklari dogru yönlendirmeliyiz. Bizim kalifiyeli eleman da yetistirmemiz gerekiyor. Beseri sermayemiz bizim altinimiz, gümüsümüz petrolümüz. Bizim bir hedefimiz var. Daha da güzel isleri basarabiliriz.”
Kaynak: İHA