Aydin Turizm Çalistayi Öncesi Imzalar Atildi

Turizm kentleri ile dikkat çeken illerden olan Aydin’in, turizm potansiyelinin ve cazibesinin artirilmasi adina gerçeklestirilecek olan Turizm Çalistayi öncesinde imzalar atildi.

Aydin Turizm Çalistayi Öncesi Imzalar Atildi


Önemli turizm kentlerinden olan Aydin’da 13-15 Mayis tarihlerinde Aydin Valiligi koordinesinde düzenlenecek olan Turizm Çalistayi öncesinde Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile Aydin Valiligi arasinda protokol imza töreni gerçeklestirildi.

Valilik Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen törende hazir bulunan Aydin Valisi Hüseyin Aksoy ve ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir protokolü imzalayarak çalistayin Aydin turizmi açisindan hayirli olmasini diledi.

Törenin ardindan açiklamalarda bulunan Vali Aksoy, çalistayin Aydin turizmi adina önemli oldugunu vurgulayarak; “Aydin Turizm Çalistayi’ni gerçeklestirmek üzere Adnan Menderes Üniversitemiz ile bir protokol imzaladik. Aydin turizmde önemli potansiyelleri olan bir kent ve mevcut durumu görmek, daha iyi bir noktaya tasiyabilmek için bu süreçte yapabilecegimiz çalismalari ortaya koymak adina turizm sektörünün tüm paydaslari ile beraber bir turizm çalistayi yapmaya karar verdik. 13-15 Mayis tarihleri arasinda Kusadasi ilçesinde bu turizm çalistayi gerçeklestirilecek. Bu konuda ADÜ Rektörüne, Turizm Fakültesine, Turizm Meslek Yüksek Okulu’nun yöneticilerine, Il Kültür ve Turizm Müdürlügünün mensuplarina bu çalistayda önemli görevler düsüyor. Ayrica sektörden birçok kisinin görüs ve önerilerini alarak bu çalismalarimizi gerçeklestirecegiz. Ilimizin turizmini biraz daha üst noktalara tasiyabilmek adina bu çalistayin da bizlere önemli bir katkisi olacagini düsünüyorum. Bu anlamda simdiden bu çalismada görev alacak olan bütün kisi ve kurumlara tesekkür ediyorum. Birçok akademisyenimiz bu çalistayda görev alacak, çalisma gruplari olusturularak bu çalisma gruplarimizin ön hazirliklari simdiden basladi.

13-15 Mayis tarihleri arasinda da bu ön hazirliklarin ayrintili olarak tartisilarak sonuçlarinin alinacagi ve daha sonrada bir rapor haline gelerek bundan sonraki süreçte yol haritamizda bize rehberlik edecegini degerlendiriyoruz. Ilimiz için böylesine önemli bir projede bizlerle isbirligi yapan ADÜ’ye tesekkür ediyorum. Il Kültür ve Turizm Müdürlügümüz, turizm sektörünün tüm paydaslari ilgili kurum ve kuruluslarimizla, yerel yönetimlerimizle is birligi içerisinde bu çalismalarimizi sürdürmeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA