Ayçiçeginde Destek Karari Sivas'ta Sevinçle Karsilandi

Sivas’ta yaglik ayçiçegi ekiminin desteklenecek olmasi sevinçle karsilandi.

Ayçiçeginde Destek Karari Sivas'ta Sevinçle Karsilandi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in karari ile Türkiye Tarim Havzalari Üretim ve Destekleme Modeli listesine; Aydin-Efeler, Aydin-Kösk, Aydin-Sultanhisar, Aydin-Yenipazar, Karabük-Eskipazar, Kütahya-Domaniç ve Sivas-Hafik ilçelerinin eklendigi duyuruldu. Yaglik ayçiçegi üretiminin dört ille birlikte Sivas’in Hafik ilçesinde de desteklenecek olmasi, kentte sevinçle karsilandi.

Konuyla ilgili açiklama yapan Sivas Ziraat Odasi Baskani Haci Çetindag, alinan kararin Sivas açisindan sevindirici oldugunu belirterek, “Ülkemizde son yillarda ayçiçegi yaginda sikinti oldugu seklinde algi olusturulmak istendi. Vatandaslarimiz da yag kalmayacagi endisesi ile panik yasadi. Bu yasanan olaylar bize ayçiçek yaginin ne kadar önemli oldugunu gösterdi. Cumhurbaskanimiz bunun üzerine diger bölgelere ek olarak 7 bölgede daha havza basi ekimde destek kararini açikladi.

Hafik ilçemiz de bu bölgelere dahil edildi. Hafik ilçemizde yeni sulama imkânlarinin devreye girmesi ile genis bir alanda sulu tarim yapma imkâni elde edildi. Ben Cumhurbaskanimiza çok tesekkür ediyorum. Çiftçilerimiz için de büyük kazanç olacaktir. Ülkemizdeki ayçiçek yagi ve üretiminde disa bagimli olmamak için bu havzalarin da üretime açilacak olusundan dolayi gerçekten mutluyuz. Bizim amacimiz, Hafik’te ayçiçegi ekimi ile ülkemizin karsi karsiya oldugu sikintinin hafiflemesidir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA