Almanya, Ukrayna'nin AB'ye Hizli Katilim Talebini Desteklemiyor

Almanya Basbakani Olaf Scholz, AB Liderler Zirvesi öncesi yaptigi açiklamada, Ukrayna’nin Avrupa Birligi’ne (AB) hizli katilim talebini desteklemedigini ifade etti.

Almanya, Ukrayna'nin AB'ye Hizli Katilim Talebini Desteklemiyor
AB Liderler Zirvesi için Fransa’nin baskenti Paris yakinlarindaki Versay kentinde bulunan Versay Sarayi’na gelen Almanya Basbakani Olaf Scholz, Ukrayna’nin Avrupa Birligi’ne (AB) hizli katilim talebini desteklemedigini ifade etti.

Ukrayna ile siyasi ve ekonomik iliskileri derinlestirmek için AB ile Ukrayna arasindaki 2017 Ortaklik Anlasmasina atifta bulunan Scholz, "Ukrayna ile izlememiz gereken yol budur" dedi.

Ukrayna konusunda 27 ülke ile AB’de örnegin dis, ekonomik ve mali politika konularinda oybirligiyle kararlar almanin zaten zor olduguna deginen Scholz, "AB, bu zamana kadar karar verme, çogunluk kararlarinin yerine getirme perspektifinde gelismeye devam etmelidir" dedi.

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’nin Rusya’nin ülkesine karsi yürüttügü savas nedeniyle geçen hafta AB üyeligine basvurdu ve özel bir prosedür istemisti.
Kaynak: İHA