Mardin'de Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Koordinasyon Toplantisi Yapildi

Mardin’de Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Il Koordinasyon, Izleme ve Degerlendirme Koordinasyonu 2022 yili 1. Dönem Komisyon toplantisi gerçeklestirildi.

Mardin'de Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Koordinasyon Toplantisi Yapildi
Valilik Dara Toplanti Salonunda Vali Demirtas’in baskanliginda düzenlenen toplantiya, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Coskun Sel, Cumhuriyet Bassavcisi Dr. Aydin Turhan, Vali Yardimcisi Gürsel Temurci, Il Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, ilgili kurum müdürleri ve Sivil Toplum Kuruslarinin temsilcileri katildi.

Toplantida, Kadina Yönelik Siddetle Mücadele kapsaminda gerçeklestirilen ve gerçeklestirilmesi planlanan çalismalar degerlendirildi.

Toplantida konusan Vali Demirtas, kadina yönelik siddetle mücadelede tüm kamu kurum ve kuruluslarla birlikte çalismalara kararlilikla devam edeceklerini vurguladi.

Kadina yönelik siddete karsi sifir tolerans ilkesini benimsediklerini dile getiren Vali Demirtas, kadina karsi siddetle mücadelede etkin rol alan Kadin Acil Destek Uygulamasinin (KADES) yayginlastirmak için de kurumlarin topyekûn bir gayret içerisinde bulunarak bilgilendirme çalismalarinin araliksiz devam etmesi gerektigini söyledi.



Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü, Il Emniyet Müdürlügü, Il Jandarma Komutanligi ve Büyüksehir Belediyesi basta olmak üzere ilgili diger kurumlarin kadina yönelik siddet ile ilgili yaptiklari ve yil içinde gerçeklestirilmesi planlanan faaliyetleri hakkinda sunum yapildi.

Toplanti, katilimci kurum, kurulus ve STK temsilcilerinin kadina siddetle mücadelede etkili olabilecek çözüm önerileri ile yapilan degerlendirmelerin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA