YÖK Baskani Özvar Açiklamasi 'Yüksekögretim Koordine Edici Misyona Sahiptir'

Yüksekögretim Kurulu Baskani Profesör Doktor Erol Özvar, yüksekögretimin koordine edici bir misyona sahip oldugunu belirterek, "Uluslar arasi sayginlik ancak bilime teknoloji, insanliga yaptiginiz katki ile ölçülüyor. Insanliga yaptiginiz katki ölçüsünde ulusal ve uluslararasi sayginligi elde ediyorsunuz” dedi.

Milli Egitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda Yüksekögretim Kurulu Baskani Erol Özvar, milletvekillerine sunum yapti. Özvar, YÖK’ün temel hedefinin, Türkiye’nin beseri sermayesinin, genç insanlarin bilgi, beceri ve yetkinliklerinin artirilmasi oldugunu belirterek, üniversitelerle koordinasyon halinde çalistigini söyledi.

Özvar, “YÖK bakanliklardan ayirin fark üniversiteler ile tüzel kisiliklerden kaynakli farklardir. Bakanliklarin tasra teskilatlari vardir. Üniversiteler bagimsiz tüzel kisilige sahip kurumlardir. Yüksekögretim koordine edici misyona sahiptir” ifadelerini kullandi.

Özvar, yüksekögretim kurulu ile üniversitelerin hedefinin ülkenin bilgi birikimini ileri götürme oldugunu ifade ederek, “Uluslar arasi sayginlik ancak bilime teknoloji, insanliga yaptiginiz katki ile ölçülüyor. Insanliga yaptiginiz katki ölçüsünde ulusal ve uluslararasi sayginligi elde ediyorsunuz” dedi.

Kaynak: İHA