Uluslararasi Adalet Divani, Rusya-Ukrayna Arasindaki Soykirim Iddialarina Iliskin Durusma 7-8 Mart'ta

Uluslararasi Adalet Divani, Rusya-Ukrayna arasindaki soykirim iddialariyla ilgili olarak 7 ve 8 Mart’ta durusmalar düzenleyecegini açikladi.

Uluslararasi Adalet Divani, Rusya-Ukrayna Arasindaki Soykirim Iddialarina Iliskin Durusma 7-8 Mart'ta
Uluslararasi Adalet Divani, Ukrayna ve Rusya arasinda artan gerilim ve çatismalarla ilgili olarak, 7- 8 Mart’ta durusmalar düzenleyecegini açikladi.

Divan tarafindan yayinlanan yazili açiklamada, soykirim iddialarina iliskin Rusya’ya acil tebligat gönderildigi belirtilerek, "Birlesmis Milletlerin baslica yargi organi olan Uluslararasi Adalet Divani, Soykirim Suçunun Önlenmesi ve Cezalandirilmasi Sözlesmesi Kapsamindaki Soykirim Iddialarina iliskin davada 7 Mart Pazartesi ve 8 Mart Sali günü açik oturum yapacak" denildi.

Açiklamada ayrica, Uluslararasi Adalet Divani Baskani Yargiç Joan E. Donoghue’un “Ukrayna tarafindan Rusya aleyhine 26 Subat 2022 tarihinde baslatilan davada, sunulan tedbirlerin belirtilmesi talebine atifta bulunmaktan onur duyarim. Mahkeme Iç Tüzügü’nün 74. maddesinin 4. paragrafina uygun hareket ederek, mahkemenin geçici tedbir talebi üzerine, Rusya’nin herhangi bir düzeni saglayacak sekilde hareket etmesi gerektigine dikkat çekmek istiyorum" ifadelerine yer verildi.

Birlesmis Milletlerin baslica yargi organi olan Uluslararasi Adalet Divani, Haziran 1945’te Birlesmis Milletler Sözlesmesi tarafindan kurulduktan sonra Nisan 1946’dan bu yana, devletler arasindaki hukuki uyusmazliklari uluslararasi hukuka uygun olarak çözmek ve hukuki nitelikte tavsiye verme görevlerini sürdürmektedir.

(Aylin Albayrak/IHA)
Kaynak: İHA