Ukrayna Basbakan Yardimcisi Veresuk Açiklamasi 'Insani Koridor Olusturulmasina Müsaade Etmiyorlar'

Ukrayna Basbakan Yardimcisi Irina Veresuk, “Rusya, kritik savas bölgelerinde insani yardim koridorunun olusturulmasina müsaade etmiyor” dedi.

Ukrayna Basbakan Yardimcisi Veresuk Açiklamasi 'Insani Koridor Olusturulmasina Müsaade Etmiyorlar'
Rusya’nin Ukrayna’ya baslattigi askeri harekatin ardindan saldirilar devam ediyor. Ukrayna Basbakan Yardimcisi Irina Veresuk, zor günlerden geçtiklerini belirterek, “Sayin Ukraynalilar. Geçen gün ve gece çok zordu. Düsmana karsi direniyoruz. Maalesef her zaman sivil halki acidan koruyamiyoruz. Düsman, sivillere karsi terörizm yolunu seçti. Sehirler yikici saldiri altinda. Insanlik drami yasaniyor tam manasiyla. Sivil yerlesim yerlerini bombalaniyor” dedi.

Su ve elektrik kesintileri yasandigini aktaran Veresuk, “Isgalciler insani koridor olusturulmasina müsaade etmiyor. Evrensel insani kurallari çigniyorlar. Insanlari tahliye etmek için bu koridor olmali. Kiev’i düsmanin almak istedigini biliyoruz. Ben Kiev’i savunanlarin mümkün olan olmayan her seyi yaptiklarina inaniyorum. Kizil Haç’a sesleniyorum. Insani koridorun olmasi için elinizden geleni yapin. Yasasin Ukrayna" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA