MATSO Baskani Güngör Açiklamasi 'Rusya-Ukrayna Savasinda Yasanan Gelismeler Kaygi Verici'

MATSO Baskani Seydi Tahsin Güngör, Rusya ve Ukrayna arasinda yasanan savastaki gelismelerin kaygi verici oldugunu söyledi.

MATSO Baskani Güngör Açiklamasi 'Rusya-Ukrayna Savasinda Yasanan Gelismeler Kaygi Verici'


Manavgat Ticaret ve Sanayi Odasi (MATSO) Baskani Seydi Tahsin Güngör yaptigi açiklamada, Rusya ve Ukrayna arasinda yasanan savas ile ilgili degerlendirmelerde bulundu. Baskan Güngör, Rusya ve Ukrayna arasinda yasanan savastaki gelismelerin kaygi verici oldugunu belirterek, sonuçlarinin Türk turizmini olumsuz etkileme ihtimalinin çok yüksek oldugunu söyledi.

Güngör, “Acilen alternatif pazar seçenekleri olusturulmamasi durumunda zor bir turizm sezonu bizi bekliyor” dedi.

Rusya ve Ukrayna’nin Türkiye turizminde oldukça önemli bir konuma sahip oldugunun altinin çizen Baskan Güngör, “Hem Rusya hem de Ukrayna pazarinda olusacak rezervasyon iptallerinin olusturacagi boslugu kapatacak baska pazarlara ve seçeneklere yönelmeliyiz. Aksi bir durumda turizm sezonu için yeni bir ekonomik kriz ile karsi karsiya kalabiliriz” diye konustu.



"Turizm pastasindaki büyük dilim Ruslar ve Ukraynalilardan olusuyor”

MATSO Baskani Seydi Tahsin Güngör turizmde Rus ve Ukraynalilarin payindan bahsederek, “Geçtigimiz sezon ülkemizi ziyaret eden turistler arasinda Ruslar birinci sirayi aliyor. Yaklasik 4,7 milyon Rus turist agirladik. Bunun yani sira 2 milyon civarinda da Ukraynali turist ülkemizi ziyaret etti. Bu kadar yüksek rakamlardan olusan Rusya ve Ukrayna pazarinin yerine yeni pazarlar bulamazsak olusacak açigin olusturacagi ekonomik sikinti turizmi etkiledigi gibi diger sektörlere de domino etkisi yapacaktir. Turizmde yasanan ekonomik bir olumsuzluk diger sektörleri de dogrudan etkileyecegini düsündügümüz zaman yasanan gelismeler oldukça kaygi verici bir hal aliyor. Rusya ve Ukrayna arasinda yapilan müzakerelerden olumlu bir sonuç çikmasini ve durumun normallesmesini umut ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA