Kayseri'de 6 Günde 52 Faili Meçhul Hirsizlik Olayi Aydinlatildi

Kayseri’de polis ekipleri tarafindan 21-27 Subat tarihleri arasinda yapilan çalismalarda 52 faili meçhul hirsizlik olayi aydinlatilirken, gözaltina alinan 77 sahistan 14’ü çikarildiklari mahkemece tutuklandi.

Kayseri'de 6 Günde 52 Faili Meçhul Hirsizlik Olayi Aydinlatildi


Edinilen bilgiye göre, Kayseri Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan 21-27 Subat tarihleri arasinda kentte meydana gelebilecek hirsizlik olaylarinin önlenmesi amaciyla bag evleri ve metruk binalarin bulundugu bölgelerde, hurdacilar ve ikinci el esya pazari ile ticari taksilere yönelik uygulama yapildi. Uygulama kapsaminda 4 bin 661 sahis ve bin 707 oto sorgulandi. Uygulamalar sonucunda 17 hirsizlik süphelisi yakalanirken, 9 adet atesli silah, 4 adet biçak, 45 gram narkotik madde, 3 çalinti oto ve 1 çalinti motosiklete el konuldu. Ayrica, 43 sahsa da adli ve idari islem yapildi.

Öte yandan, kentte meydana gelen hirsizlik olaylarinin faillerinin tespiti ve yakalanmasina yönelik ayni tarihlerde yapilan çalismalarda ise 52 faili meçhul hirsizlik olayi aydinlatilirken, el konulan 20 bin TL degerindeki çalinti malzemede müstekilerine teslim edildi. Olaylara iliskin yakalanan 77 sahistan 14’ü ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA