KARDEMIR 2021 Yilini 3.85 Milyar TL Kar Ile Kapatti

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluslarindan biri olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikalari A.S. (KARDEMIR), 2021 yilini 3.85 milyar TL kar ile kapattigini açikladi.

KARDEMIR 2021 Yilini 3.85 Milyar TL Kar Ile Kapatti


Milli ve yerli üretim enerjiyle milli ekonomiye katki saglayan KARDEMIR’in, 2021 yilini tarihinin en yüksek karliligi ile tamamladiginin ifade edildigi açiklamada, “3,85 milyar TL net kara ulasan sirketimiz, 1 Mart 2022 tarihi itibariyla da mali sonuçlarini Kamuoyu Aydinlatma Platformu’na bildirdi. 2020 yilinin son çeyreginde yakalamis oldugu yükselis ivmesini 2021 yilinin tamaminda sürdüren fabrikamiz, 2020 yilina oranla yüzde 288 FAVÖK (EBITDA) artisi saglayarak 2021 yilinda FAVÖK’ünü yaklasik olarak 4,9 milyar TL’ye çikardi. Yine bir önceki yila oranla satis gelirlerini yüzde 96 artirarak 14,76 milyar TL’ye kadar yükseltti. Net nakit rakamini 2,75 milyar TL seviyesine ulastiran sirketimiz, finansal gücünü arttirarak dogan ve dogabilecek her türlü piyasa kosullarinda yatirimcilarina güven vermeye devam etmistir, edecektir” denildi.

Dünya çelik piyasalarindaki ve hammadde tedarikindeki belirsizliklere ragmen mali disiplin ve verimli üretim prensibi ile çalismalarini sürdüren fabrikanin tüm küresel sikintilari asarak ekonomik yükselisinin sürdürüldügünün kaydedildigi açiklamada, “Istihdamda ve üretimde oldugu gibi karlilikta da sürdürülebilir hedeflere sahip olan KARDEMIR, yurtiçi satislarinin yani sira ihracat alaninda da kendini kanitlamistir. Katma degerli ürün üretimi konusunda ürün gelistirme çalismalarina devam eden sirketimiz, gelisen ve degisen piyasa sartlarina hizli adapte olarak, uluslararasi arenada mücadele etmeye baslamistir. Türkiye’nin önde gelen halka açik firmalarinin da kullandigi, ‘Kur Riskinden Korunma Muhasebesi’ ile sirketimiz, kura bagimli riskleri ve likit varliklarini daha etkin yönetmistir” ifadelerine yer verildi.



Yatirim süreçlerine ara vermeyen KARDEMIR’in hissedarlarina yönelik temettü çalismalarina da önem verdigine yer verilen açiklamada su ifadeler kullanildi: “Genel kurula sunulmak üzere Kardemir Yönetim Kurulu tarafindan toplam brüt 1 milyar TL olmak üzere hisse basina 0,8772 TL kar dagitilmasi karari almistir. Genel kurulumuz tarafindan kabul edilmesi durumunda özellestirme sonrasi sirketimiz tarafindan Kardemir hissedarlarina yapilmasi planlanan en yüksek kar payi dagitimi olacaktir.”
Kaynak: İHA