Ingiltere'den Rusya Dogrudan Yatirim Fonu'na Yaptirim

Ingiltere, Ukrayna’ya yönelik saldirilari nedeniyle Rusya Dogrudan Yatirim Fonu’na ve fonun CEO’su Kirill Dmitriev’e yaptirim karari aldi.

Ingiltere'den Rusya Dogrudan Yatirim Fonu'na Yaptirim
Rusya’nin Ukrayna’ya baslattigi askeri harekatin ardindan Ingiltere, Rus bankalarina ve ülkenin kalkinma fonlarina varlik dondurmasini kapsayan daha fazla yaptirim uygulayacagini açikladi.

Ingiltere, Rusya’da yüksek büyüme gösteren sektörlere sermaye sunmak için tasarlanmis bir finansal kurulus olan Rusya Dogrudan Yatirim Fonu’na karsi varlik dondurmasi uygulayacagini duyurarak, fonun CEO’su Kirill Dmitriev’in de varliklarini donduracagini söyledi.



Rus bankalarina varlik dondurmasi

Hazine Bakanliginin en son yayinladigi bildiriye göre, Ingiltere’nin Rusya’ya karsi daha fazla kisitlayici ekonomik önlem aldigi belirtildi. Bildiride, Rusya’nin Ukrayna’yi isgali üzerine, Rusya Federasyonu Merkez Bankasi’nin (CBR) yabanci rezervlerini azaltmak ve döviz islemlerine girme kabiliyetinin azaltilmasi için ABD ve Avrupa Birligi (AB) ile karar alindigi belirtildi. Açiklamada, "Birlesik Krallik Hükümeti, gerçek veya tüzel kisilerinin CBR, Rusya Ulusal Varlik Fonu ve Rusya Federasyonu Maliye Bakanligi ile ilgili mali islemlerde bulunmasini yasaklayan kisitlamalari yürürlüge koymak için gerekli tüm adimlari derhal atacaktir" denildi.

Daha önce Rusya’ya karsi alinan önlemleri ve yaptirimlari duyuran Ingiltere hükümeti, Rus bankalarinin varliklarini dondurarak Rus bankalarinin Ingiliz sterlinine erismesini önleme, elektronik, telekomünikasyon ve havacilik sektörlerinde üst düzey ve kritik teknik ekipman ihracatinin yasaklanmasi gibi yaptirimlar uygulanacagini açiklamisti.

Hükümet, Ingiltere’nin Rusya’ya karsi simdiye kadar uyguladigi en güçlü ekonomik yaptirim paketi ile Rusya üzerinde yikici sonuçlar olusacagini bildirmisti.
Kaynak: İHA