Cumhurbaskani Erdogan, Avusturya Cumhurbaskani Bellen Ile Görüstü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Avusturya Cumhurbaskani Aleksander Van der Bellen ile bir telefon görüsmesi gerçeklestirdi.

Cumhurbaskani Erdogan, Avusturya Cumhurbaskani Bellen  Ile Görüstü


Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan yapilan açiklamaya göre, görüsmede, Rusya’nin Ukrayna’ya saldirisi ve Türkiye-Avusturya iliskileri ele alindi. Cumhurbaskani Erdogan, Rusya-Ukrayna arasinda ateskesin saglanmasi, barisin yeniden tesis edilmesi ve insani durumun iyilestirilmesi için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini ifade etti.

Türkiye-Avusturya iliskilerinin her düzeyde gelisme kapasitesine sahip oldugunu belirten Cumhurbaskani Erdogan, Avusturya’da yasayan Türklerin iki toplum arasindaki bagin gelisimine büyük katki yaptigini dile getirdi.

Son gelismelerin Türkiye’nin Avrupa’nin güvenligi bakimindan ne denli önemli oldugu gerçegini bir kez daha ortaya koydugunu vurgulayan Cumhurbaskani Erdogan, Avrupa Birligi’yle iliskilerde Gümrük Birligi’nin güncellenmesi müzakerelerine baslamak ve vize serbestisi sürecinde mesafe almak dahil somut ve anlamli adimlar atilmasini beklediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA