Beyoglu'nda Ukraynalilar Savas Karsiti Eylem Yapti

Beyoglu’nda savas karsiti Ukraynalilar bir araya gelerek eylem yapti. Gruptakilerden biri, “Rusya anneleri, lütfen gelin ve çocuklarinizi bizim topraklarimizdan alin” dedi.

Beyoglu'nda Ukraynalilar Savas Karsiti Eylem Yapti


Istanbul’da yasayan Ukraynalilar Beyoglu Tepebasi’nda toplanarak Rusya’nin Ukrayna’daki saldirilarini protesto etti. Yaklasik 100 kisilik grup savas karsiti sloganlar atip, üzerinde “Savasa hayir, Ruslar masum çocuklarimizi öldürüyor, Ukrayna’da savas istemiyoruz” yazili dövizler açti. Ukrayna ulusal marsinin da okundugu eylemde bazi eylemcilerin gözyaslarina hakim olamadigi görüldü.



“Rusya anneleri, lütfen gelin ve çocuklarinizi bizim topraklarimizdan alin”

Ukrayna’ya giren Rus askerlerinin annelerine çagrida bulunan Aliya Usenava, “Rusya anneleri, lütfen gelin ve çocuklarinizi bizim topraklarimizdan alin. Biz topraklarimizi vermeyecegiz, vermemeliyiz de. Ukrayna topraklari bizimdir. Biz buradan 1 santimetre bile vermeyecegiz. Bu yüzden gelin ve çocuklarinizi bizim topraklarimizdan alin. Onlar henüz hayatta iken alin, yoksa ölülerini alirsiniz. Bizim savunma bakanligimiz sizin için acil bir hat açti. Oraya gidin ve çocuklarinizi sorun” dedi.



“Rusya’dan kimse bize inanmiyor çünkü onlar baska haberler görüyor”

Rusya’da yasayan halka yanlis haberler izletildigini söyleyen Anastasia Tusavo, “Internette, Instagram’da sürekli haber paylasiyoruz. Ama insanlar bunlarin yalan oldugunu söylüyor. Rusya’dan kimse bize güvenmiyor, inanmiyor bizi anlamiyor. Çünkü onlar baska haberler görüyor. Onlara Ukrayna’da hiçbir sey yok, yardim için gittik diyorlar. Ama bu yalan, kimse yardim etmek için gelmedi. 16 çocuk ölmüs, kaç çocuk metroda dogmus. Biz çok zor bir zaman yasiyoruz. Türkiye’ye çok tesekkür ederiz, bize yardim ediyor” diye konustu.



“Ben savas bitsin istiyorum”

Eyleme katilan bir baska Ukraynali Victoria Özsöz ise, “Benim sehrimde ailem var. Su an orada marketlere yemek gelmiyor. Artik ne kaldiysa onu yiyorlar. Ben savas bitsin istiyorum. Çünkü biz hiçbir zaman hiçbir ülkeye, hiçbir insana zarar vermeyen bir ülkeyiz. Bu gece dogum evine, hastaneye bomba attilar. Orada dogum yapan annelere bomba geldi. Ben anlamiyorum gerçekten. Savasi durdurmak istiyorum. Tüm dünyaya yardim ettigi için tesekkür ediyoruz ama bu savas gerçekten haksizlik, istemiyorum bu savasi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA