Zeytinli Açma Nasıl Yapılır? Evde Kolay Zeytinli Açma Tarifi

Zeytinli açma tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında zeytinli açma nasıl yapılır sorusu yer almaktadır. Peki, zeytinli açma nasıl yapılır? Zeytinli açma tarifi nedir? Zeytinli açma kaç kalori? İşte merak edilenler...

Zeytinli Açma Nasıl Yapılır? Evde Kolay Zeytinli Açma Tarifi
Sabah kahvaltılarına lezzet katan zeytinli açma oldukça tercih ediliyor. Bu nedenle evde çok daha taze ve ekonomik bir şekilde zeytinli açma yapmak isteyenler konu kapsamında araştırmalara başladı. Zeytinli açma nasıl yapılır ve evde kolay zeytinli açma tarifi en sık aratılanlar arasında yer almaktadır. Zeytinli açmanın içerisine dilediğiniz zeytini koyabilir hatta zeytin ezmesi sürerek de lezzetli açmalar ortaya çıkarabilirsiniz. Zeytinli açma nasıl yapılır ve evde kolay zeytinli açma tarifi için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.

Zeytinli Açma İçin Gereken Malzemeler


Zeytinli açma için gereken malzemeler birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda alacağınız malzemelerin kaliteli olması da büyük önem taşımaktadır. Zeytinli açmanın malzemelerini kaliteli seçerek çok daha lezzetli bir tarif ortaya çıkarabilirsiniz. İşte birçok kişi tarafından araştırılan zeytinli açma için gerekli malzemeler;

4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
8 g kuru maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı dilim zeytin
2 adet yumurta sarısı
Üzeri için
Çörek otu


Zeytinli Açma Nasıl Yapılır? Evde Kolay Zeytinli Açma Tarifi

Zeytinli Açma Nasıl Yapılır?


Zeytinli açma tarifi birçok kişi tarafından aratılıyor. Evlerinde çok daha sağlıklı ve ekonomik bir tarif ortaya çıkarmak isteyenler zeytinli açma nasıl yapılır sorusuna cevap aramaya başladı. Konu kapsamında birçok kişi araştırmalarını hızlandırdı. Zeytinli açma yapmak için ilk olarak un, şeker ve tuzu bir kabın içine alarak karıştırın. Tereyağı dışındaki malzemeleri de ayrı bir kabın içerisinde karıştırın. Ardından bu iki karışımı birleştirerek yoğurmaya başlayın. Hamurunuzun elastik ve ele yapışmayan bir hale gelmesi gerekmektedir. Bunun için yaklaşık 15 dakika kadar yoğurulması gerekir. Hamuru 8 parçaya ayırdıktan sonra tezgahın üzerinde açın. Ardından çok ince bir hamur elde etmek için açma işlemine devam edin. Hamurunuzun arasına dilediğiniz türdeki zeytinleri ekleyin. Ardından rulo hale getirerek kapatın. Rulo hale getirdikten sonra kapatın. Gül böreği yapıyormuş gibi bükerek tepsiye koyun. Üzerini streç film ile kapatın. 50 dakika boyunca mayalanmasını bekleyin. Mayaladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerini çörek otuyla da süsleyin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına koyun.


Zeytinli Açma Nasıl Yapılır? Evde Kolay Zeytinli Açma Tarifi

Zeytinli Açma Kaç Kalori?

Zeytinli açma kalori değeri birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında zeytinli açma kaç kalori sorusu yer almaktadır. Zeytinli açma tüketirken porsiyon kontrolü sağlamanız tavsiye edilir. Yağlı ve karbonhidratlı bir yapıya sahip olduğu için zeytinli açmayı diyetteyken tüketmemeniz gerekir. 1 porsiyon yani 1 adet zeytinli açmanın içerisinde yaklaşık 414 kalori bulunur. Bu nedenle oldukça dikkatli tüketmeniz gerekmektedir.

Zeytinli açma tarifi ve zeytinli açma kalori değeri hakkında detayları sizler için derledik. Birbirinden farklı tarifler için sitemizi takip etmeye devam edebilirsiniz.