Mahalleli Topraklarinin Elverisli Oldugunu Savundu

Zonguldak’in Çaycuma ilçesine bagli Persembe beldesinde ikinci etap Organize Sanayi Bölgesi için kamulastirma kararina karsi Keçecioglu Mahallesi halki bahçelerini korumakta kararli olduklarini ifade ettiler. Kararin iptali için bahçelerinin verimli oldugunu savunan vatandaslar “Elimizden ne geliyorsa birlikte davranip karsi çikacagiz” dediler.

Mahalleli Topraklarinin Elverisli Oldugunu Savundu
Persembe Belediye Baskani Ismail Inam, dün yaptigi açiklamada kamulastirilan alanin tarim arazisine uygun yer olmadigini söylemesi üzerine Keçecioglu Mahalle sakinleri Çaycuma Ziraat Odasi Baskanligi’nin yolunu tuttu.

Çaycuma Ziraat Odasi Baskani Riza Çapkin ile görüsme saglayan Keçecioglu Mahalle halki topraklarinin elverisli tarim arazisi oldugunu, çalisan çiftçilerin belgelerini tarimin hangi ölçekte oldugunu anlatarak gösterdi.

Topraklarinin verimli oldugu belgeleyen Keçecioglu mahalle halki sunlari söyledi; “ Belediye baskanimiz dünkü açiklamasinda ‘Burasi tarim arazisine uygun bir yer degildir. Ben 12 yil Ziraat Odasi Baskanligi yaptim. Neresi tarim arazisi oldugunu daha iyi bilirim. Burasi sulak bir arazi degil, bölünmüs bir arazidir. Bu alanda ne yapabilirsiniz? Meyvecilik, seracilik yapamazsin, agaçta dikemezsin.’ dedi.

Bizde bugün Çaycuma Ziraat Odasi Baskani Riza Çapkin ile görüsme sagladik. Topraklarimizin tarima uygun oldugunu ispatlamis olduk.

Köyüne dön diye kampanyalar baslatiyorlar ama bu yaptiklari tam tersi. Isletebilecegimiz topraklarimiz verimsiz degil. Masraflarimiz çok; mazot, gübre ve ilaç pahali, gecemizi gündüzümüze katarak zor da olsa geçimimizi çikariyoruz. Bu topragimiz elimizden giderse ne yapariz, geçimimizi nasil saglariz. Suan o topraklarda 400 findik ocagi, 180 ceviz agaci, 80 tane armut agaci, 150 adet büyük bas hayvan ve ayrica arilar birligine kayitli 600 adet ari kovani var. Toprak, bitkisel ve hayvansal üretim gibi tarimsal faaliyetlerin ana unsurudur. Toprak insanlarin beslenmesinde, is sahibi olmasinda bir huzur ve istikrar kaynagidir. Tarima uygun alanlar ciddi tehditler altindayken neden yok edilmek isteniyor anlamamaktayiz”
Kaynak: İHA