Kemikleri Güçlendiren Besinler Neler? Kemikleri Ne İyi Gelir?

Kemik gelişimini desteklemek isteyenler kemiklere ne iyi gelir sorusuna cevap aramaya başladı. Peki, kemikleri güçlendiren besinler nelerdir? Kemiklere ne iyi gelir? Kemikler için hangi besinler tüketilmeli? İşte merak edilenler...

Kemikleri Güçlendiren Besinler Neler? Kemikleri Ne İyi Gelir?
Kemik gelişimini güçlendiren besinler oldukça merak ediliyor. Özellikle çocukların sağlıklı bir şekilde büyümesi için kemik gelişimin desteklenmesi gerekmektedir. Bu nedenle ebeveynler tarafından kemikleri güçlendiren besinler nelerdir ve kemiklere ne iyi gelir sorusu merak ediliyor. Sağlıklı kemiklere fayda sağlamak ve iskelet sistemini desteklemek için dışarıdan gerekli besinlerin alınması büyük önem taşır. Kemikleri güçlendiren besinler nelerdir ve kemiklere ne iyi gelir sorularına cevap almak için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.

Kemikleri Güçlendiren Besinler Nelerdir?


Kemiklerin güçlenmesi kas ve iskelet sistemimiz için oldukça önemlidir. Özellikle çocukların gelişimi için kemik gelişiminin desteklenmesi gerekmektedir. Ebeveynler bu nedenle gerekli takviyeleri ve kemiklere iyi gelen besinleri yakından takip ediyor. İşte kemiklere iyi gelen besinler;

-Organik süt içinde bulunan kalsiyum sayesinde kemik gelişimini desteklemesine yardımcı olur. Sütün içinde bulunan potasyum, magnezyum ve birçok bileşen beyin ve iskelet sisteminin gelişimine katkıda bulunur.

-Peynir ürünleri de bu noktada başvurabileceğiniz ürünlerdendir. D, A ve B12 vitamini barındıran peynir magnezyum, fosfor ve protein açısından da zengindir. Laktoz intoleransı bulunanlar da rahatlıkla peynir tüketebilirler.

Kemikleri Güçlendiren Besinler Neler? Kemikleri Ne İyi Gelir?

-Yoğurt tüketimi birçok uzman tarafından öneriliyor. Yoğurtta yer alan D, A ve B12 vitaminleri, kalsiyum, potasyum, magnezyum, riboflavin, fosfor ve proteinler kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Yoğurdun içinde bulunan fermente süt kalsiyumun süzülmesini engellemeden vücuda fayda sağlar. Günlük olarak 1 kase yoğurt tüketilmesi gelişim açısından büyük fayda sağlar.

-Tofu çok fazla bilinen bir ürün olmasa da son zamanlarda popülerliği giderek artıyor. İçindeki yüksek kalsiyum oranı ve bileşenler süt ve süt ürünlerine karşı alerjisi bulunanlar için iyi bir seçenek olacaktır. Yarım fincan tofu tüketerek günlü kalsiyumun yüzde 20'si karşılanabilir.
-Susam da kemikleri güçlendirir. Bu yönüyle pek bilinmese de kalsiyum, magnezyum, fosfor, K ve D vitaminleri bulunduran susam günlük olarak çeyrek fincan kadar tüketilmelidir. Ayrıca bu konuda keten tohumu da faydalı olabilir.

Kemikleri Güçlendiren Besinler Neler? Kemikleri Ne İyi Gelir?

-Kara lahananın içinde bulunan yeşil sebze, magnezyum, omega-3 yağ asitleri ve K vitaminleri ile sağlığa fayda sağlar. İçindeki antioksidanlar bağışıklık sistemini güçlendirirken toksinlerin vücuttan atılmasına da yardımcı olur. Günlük kalsiyum ihtiyacının çeyreğini bir kase kara lahana tüketerek karşılayabilirsiniz.

-Ispanak K vitamini açısından zengindir. Bu vitamin kalsiyumun vücutta tutulmasına fayda sağlar. lif, demir, potasyum, magnezyum ve A ve C vitaminleri bulundurmasıyla uzmanlar tarafından şiddetle önerilen sebzeler arasında yer alır.

-Somon da kalsiyum ve protein açısından tercih edilebilecek sağlıklı besinlerdendir. İçindeki omega-3 yağ asitlerinin bulunması kalsiyum emiliminin artmasını sağlar. Düzenli olarak tüketildiği sürece kemik sağlığına olumlu katkı sağlar.

-Kuru fasulye kalsiyum sağlayan önemli baklagiller arasındadır. kalsiyum, protein, lif ve magnezyum, fosfor ve potasyum açısından zengin olan kuru fasulyenin yanı sıra barbunya ve siyah fasulye de kemik gelişimini desteklemeye yardımcı olur.

Kalsiyum içeren besinler ve kemiklere ne iyi gelir konusunda detayları sizler için paylaştık. Birçok farklı konuda bilgi sahibi olmak için sitemizi takip edebilirsiniz.