Hepsini saklamış! Donald Trump ile Kim Jong-un'un aşk mektupları gündemde

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın görevden alındıktan sonra teslim etmesi gereken birçok resmi belgeyi Florida'daki malikanesine götürdüğü ortaya çıktı. Belgelerin içindeki Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a yazılan 'aşk mektuplarının' da olduğu öğrenildi. İşte karışıklı olarak yazılan bu aşk mektuplarının ayrıntıları...

Hepsini saklamış! Donald Trump ile Kim Jong-un'un aşk mektupları gündemdeEski ABD Başkanı Donald Trump'ın görevden alınınca birçok resmi belgeyi Florida'daki evine götürdüğü ortaya çıktı.

Washington Post'ta yer alan bir habere göre, bu belgelerin arasında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'la karşılıklı yazıştıkları 'aşk mektupları' var.

2018 yılında Kuzey Kore'nin füze denemeleri gerçekleştirmesi üzerine tehditlerle bulunan Trump, 'dünyada eşi benzeri görülmemiş bir ateş ve öfkeyle' karşılaşılacağını söylemişti.

2019 yılına gelindiğinde ise Kim ve Trump ikilisi Güney-Kuzey Kore arasındaki silahsızlandırılmış bölgede bir araya gelmişti.

Trump, o dönemde Kim'den mektuplar aldığını söyleyerek, 'İkimiz de acımasızdık. Ancak en sonunda dönüp dolaşıp aynı noktaya geldik ve birbirimize aşık olduk. O bana güzel mektuplar gönderdi, her biri harikaydı. Biz sadece aşık olduk' demişti.

ABD basını o dönemde bu mektuplar için 'aşk mektubu' benzetmesi yapmıştı.

Hatta mektupların birinde Kim'in Trump'la olan ilişkilerini 'fantezi filmine' benzettiği iddia ediliyor.

Ancak 'aşkın sonu' kötü bitmişti. 2019 yılında bu temas sonuçsuz kalmış ve süreç başarısız bitmişti.

Trump'ın aslında belgeleri görevinden ayrıldıktan sonra arşive vermesi gerekiyordu. Ulusal Arşiv Daresi, Trump'ın kişisel evine götürdüğü birçok eski belgeyi geri aldı.

Aynı zamanda yetkililer Trump'ın görevden alındıktan sonra birçok resmi belgeyi de yırttığını söyledi.

Trump'ın danışmanları ise eve götürdüğü belgelerin kişisel yazışmalar, hediyeler ve mektuplar olduğunu savunuyor.