Itfaiye Daire Baskani Remzi Albayrak Açiklamasi 'Yangin Yüzde 80 Kontrol Altinda'

Kemerburgaz’da bulunan su dolum tesisinde çikan yanginla ilgili açiklama yapan Itfaiye Daire baskani Remzi Albayrak, “Yangin su anda yüzde 80 kontrol altinda alindi" dedi.

Itfaiye Daire Baskani Remzi Albayrak Açiklamasi 'Yangin Yüzde 80 Kontrol Altinda'
Kemerburgaz Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan 7 bin metrekarelik alana kurulu kaynak su dolum tesisinde saat 13.00 siralarinda yangin çikti. Çikan yanginla ilgili Itfaiye Daire Baskani Remzi Albayrak “Su tarafindaki 5 bin metrekarelik alana sirayet engellendi. Su anda yangin bogma çalismalari devam ediyor. Dedigim gibi orta kisimda alevli yanmalar var. Agirlikli olarak bazi plastik maddeler var. Dolayisiyla söndürüldügü zaman yanmadan kaynakli olarak ince bir tabaka olusturuyor. Sönmüs gibi görünüyor ama deponun gida ve temizlik malzemesi ile dolu olmasindan kaynakli olarak alttan tekrar alevleniyor. Dolayisiyla biz tekrar tekrar alevlenen yerlere müdahale ediyoruz. Zannediyorum onlari da bitirdikten sonra is makineleri girecegiz. Sogutma çalismalarina ve buradaki enkazi harmanlayacagiz ondan sonra buradan ayrilacagiz" diye konustu.

‘Yanginin nasil çiktigini bizde bilmiyoruz’

Yanginin çikis nedenini henüz bilmediklerini söyleyen Albayrak, “Yanginin çikis nedenini ancak yangin söndürüldükten sonra ve buradaki teknik incelemelerden sonra bilinebilir. Biz geldigimizde ekiplerimiz buraya ulastiginda 7 bin metrekarelik gida deposu gibi kullanilan binanin sag tarafinda alevli yangin var ve alevler özellikle disa, ormana dogru bir meyil almis. Oradaki sirayeti engellemek için bizim arkadaslarimiz hemen orada çalismaya baslamislar. Rüzgarin ters esmesiyle alevler 5 bin metrekarelik su deposu binasina dogru yönelmis. Daha sonra gelen ekiplerinde yardimiyla bu 7 bin metrekarelik binanin sagindan ve solundan müdahale ederek alevi ortada sikistirarak bogmaya çalismislar. Su anda da bu islemler devam ediyor. Yer yer alevli yanmalar devam ediyor. Zannediyorum ki kisa süre içerisinde yangini kontrol altina aliriz” seklinde konustu.

‘Ormana siçrayabilirdi’

Çikan yanginin ormana siçrama tehlikesinin oldugunu söyleyen Albayrak, “Ormana siçrayabilirdi. Görüntüye üstten baktiginizda sanki orasi da yaniyor gibiydi ama sükürler olsun ki orada bir tehlike kalmadi. Yangin su anda yüzde 80 olarak kontrol altinda alindi” ifadelerini kullandi.

‘Sahis olarak zarar gören olarak herhangi bir rapor gelmedi’

Yanginda kimsenin zarar görmedigini vurgulayan Albayrak, “Içerideki sivi yaglarin ve deodorant tarzi malzemelerin patlamasindan kaynakli olarak içeride bazi patlamalar gerçeklesiyor. Biz gerekli önlemlerimizi aldik, sadece yetkin personeli yani itfaiyeci personelinin içeride kalmasini sagladik. Su anda herhangi bir risk yok” seklinde konustu.

‘Yangin önlemleri ile ilgili bazi süphelerimiz var’

Is yerinin aldigi yangin önlemleriyle ilgili bazi süphelerinin de oldugunu belirten Albayrak, “Yangin önlemleri ile ilgili bazi süphelerimiz var. Yani yeterli yangin önlemleri olmayabilir ama bunu söylemek için çok erken bunu daha sonra görecegiz. Agzina kadar doldurulmus bir depo var. Içeride tuvalet kagitlari, kagit mendiller ve sivi yag dolu. Bunlar sürekli yanan ve sürekli patlayan malzemeler oldugu için arada ufak ufak patlamalar veyahut plastigin yangindan ötürü erimesi ve su ile birlesmesi neticesinde malzemenin üstüne ince bir tabaka olusturuyor. Biz söndürmüs gibi görüyoruz. Alev daha sonra kendiliginden alttan yavas yavas yanmaya baslayip tekrar parliyor. Arkadaslarimiz bunlarin hepsinin farkindalar olayin basindalar. Yangin çiktikça alevli patlamalar çiktikça müdahalelerimiz devam ediyor” açiklamalarinda bulundu.
Kaynak: İHA