Inegöl'ün 3. Nöbetçi Kütüphanesi Açildi

Inegöl Belediyesi’nin Huzur Mahallesi hizmet binasi zemin katinda hayata geçirdigi Huzur-Akhisar Nöbetçi Kütüphanesi bugün düzenlenen törenle açildi. Sehrin 3’üncü kütüphanesi olma özelligi tasiyan ve Z Kütüphane seklinde hayat bulan nöbetçi kütüphane birinci sinif itibariyle her yastan bireye hizmet verecek. Geleneksel kütüphane ile teknolojiyi bulusturan merkezde, gün içerisinde ögrencilere ikramlar da yapilacak.

Inegöl'ün 3. Nöbetçi Kütüphanesi Açildi
Inegöl Belediyesi’nin ilkini Melek Türkel Konaginda hayata geçirdigi Nöbetçi Kütüphaneler, ögrencilerin yogun ilgisi ile karsilasti. Ikincisi 2021 yili Nisan ayinda Gençlik Merkezi zemin katinda hizmete giren Nöbetçi Kütüphanelere bir yenisi daha eklendi. Inegöl Belediyesi Huzur Mahallesi Ek Hizmet Binasi zemin katinda Bilgi Kültür Evi olarak hizmet veren merkez, modern bir kütüphaneye dönüstürüldü. Z kütüphane seklinde dizayn edilen merkez, içerisinde bilgisayar alanlarindan ders çalisma alanlarina, 4 bin adet kitaptan okuma alanlarina eksiksiz bir kütüphane olusturuldu.

Huzur-Akhisar Nöbetçi Kütüphanesi, bugün düzenlenen törenle hizmete açildi. Ilçe protokolü, ögrenciler ve vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi açilis, Belediye Baskani Alper Taban’in konusmasiyla basladi.

Baskan Taban, “Huzur Mahallemizde evlatlarimizin, gençlerimizin güzel ve kaliteli zaman geçirebilecekleri bir mekani hayal ettik. Burada belediyemize ait bir irtibat noktamiz ve içerisinde Bilgi Kültür Evimiz vardi. Bu mekâni gelistirerek güzel bir ortam olusturduk. Sehrimizdeki gençlerimizi, ögrencilerimizi önemsiyoruz. Hep söyledigimiz bir sey var, herkesin bas ucunda bir kitabi olmali. Ögrencilerimiz bugün bunu aliskanlik hâline getirirse, büyüklerimiz de zamanla bu sürece dahil olacaktir. Bununla ilgili ilk adimlari Melek Türkel Mahalle Konagi içerisinde bir Nöbetçi Kütüphane olusturarak atmistik. Baktik ki gençlerimiz bu mekâni çok sevdi. Daha sonra Gençlik Merkezimizin içerisinde bir kütüphane olusturduk. Burada da baktik ki ne kadar firsat olusturulursa bireyler de o imkânlara yöneliyor. Bugün de burada Z kütüphane diyebilecegimiz civil civil bir mekani hizmete sunuyoruz” dedi.

Geleneksel kütüphane ile teknolojinin ayni çati altinda bulusturuldugu mekânlar olusturduklarini ifade eden Baskan Taban, “Bu kütüphanelerde geleneksel kütüphane anlayisini koruyalim ancak bir yandan da teknolojiyi de burada uygulayalim istedik. Buna göre de yapilandirmaya çalistik mekânlarimizi. Burasi sabah 09.00 ile 20.00 arasinda hizmet verecek. Talep çok olursa saatlerimizi uzatabiliriz. Içeride bilgisayar oturma alanlari var, ders çalisma ve okuma alanlari var, 4 bin adet kitabimiz var, ilkokul 1’inci sinif ve üzeri her yasin faydalanabilecegi merkezimizde ödünç kitap uygulamasi da bulunuyor. Ögrencilerimiz ödev çiktilarini alabilecekler. Yine farkli faaliyetlerimizin yer alacagi nöbetçi kütüphanemizde gün içerisinde ögrencilerimize ikramlarimiz da olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA