Cumhurbaskani Erdogan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Ile Görüstü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir telefon görüsmesi gerçeklestirdi.

Cumhurbaskani Erdogan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Ile Görüstü
Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan yapilan açiklamaya göre, Rusya-Ukrayna gerilimi basta olmak üzere bölgesel gelismeler ele alindi.

Cumhurbaskani Erdogan, görüsmede, Rusya ve Ukrayna arasinda yasanan gerilimin son bulmasi için Türkiye olarak gereken gayreti gösterdiklerini ve tansiyonu düsürme mantigiyla hareket ettiklerini dile getirdi.

Krizin, Ukrayna’nin toprak bütünlügü ve uluslararasi hukuk temelinde Minsk Anlasmalari çerçevesinde barisçi ve diplomatik yöntemlerle sona erdirilecegine dair görüsünü tüm mevkidaslariyla paylastigini belirten Cumhurbaskani Erdogan, Türkiye’nin liderler seviyesinde bir zirveye ya da teknik düzeyde görüsmelere memnuniyetle evsahipligi yapabilecegini Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ve Ukrayna Cumhurbaskani Volodimir Zelenski ile çesitli vesilelerle paylastigini kaydetti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de Rusya-Ukrayna krizine siyasi çözüm bulunmasina yönelik aktif destegi ve kisisel girisimlerinden dolayi Cumhurbaskani Erdogan’a tesekkür etti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ayrica Covid-19 testi pozitif çikan Cumhurbaskani Erdogan ve esi Emine Erdogan’a "geçmis olsun" dileklerini iletti.
Kaynak: İHA