Fas'ta kuyuya düşen 5 yaşındaki Rayyan'ın vefat ettiği açıklandı

Fas Kraliyet Divanı, 5 gün süren çalışmanın ardından düştüğü kuyudan çıkarılan 5 yaşındaki Rayyan'ın vefat ettiğini duyurdu. Kuyuda kalan küçük çocuk için salı gününden bu yana çalışmalar sürdürülüyordu.

Fas'ta kuyuya düşen 5 yaşındaki Rayyan'ın vefat ettiği açıklandıFas Kraliyet Divanı, 5 gün süren çalışmanın ardından düştüğü kuyudan çıkarılan 5 yaşındaki Rayyan'ın vefat ettiğini duyurdu.

SALI GÜNÜNDEN BU YANA ÇALIŞMALAR SÜRÜYORDU

Ülkenin kuzeyindeki Şafşavan kentinde bir kuyuda mahsur kalan küçük çocuğu kurtarmak için salı gününden bu yana çalışmalar yürütülüyordu.

İlgili birimler ve sivil savunma ekiplerinin, kuyunun çevresinde gerçekleştirdiği kazı çalışmalarının ardından küçük çocuğu çıkardı. Bölgede çocuğun kurtarılması durumunda hemen hastaneye nakli için bir ambulans helikopteri de hazır bulundu.

SÜREKLİ OKSİJEN VERİLDİ

Kuyuya indirilen kamera ile küçük çocuğa sürekli olarak oksijen veriliyordu.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLMUŞTU

Sosyal medya platformlarında da salı günü öğle saatlerinde kuyuya düşen Rayyan'la ilgili çok sayıda paylaşımda bulunuldu.

Fas hükümet sözcüsü de konuyla ilgili açıklamasında, kurtarma çalışmaları hakkında bilgi vermiş; bölge sakinlerine de olay yerinde toplanmama ve kurtarma ekiplerinin işini zorlaştırmama çağrısında bulunmuştu.