Sokaklardaki Karlari Toplayip Baraj Gölüne Tasidilar

Amasya’nin Ziyaret beldesinde yol ve sokaklarda biriken karlar sulama suyuna dönüsmesi için yüzeyi buz tutan göle tasindi. Geçen yil kurakligin etkili oldugu meyve diyari beldedeki baraj gölünden dip yapan su seviyesi nedeniyle arazilere su verilememisti.

Sokaklardaki Karlari Toplayip Baraj Gölüne Tasidilar


"Bir kürek dolusu kari, bir damla suyu bosa vermek istemiyoruz”

Ziyaret Belediyesi ekipleri 10 gün boyunca is makinesi, traktör ve kamyonlarla yol ile sokaklardaki tonlarca agirliktaki kari toplayip göletin kiyisina döktü. Ziyaret Belediye Baskani Mehmet Uyanik, son 40 yilin en yogun kar yagisindan en iyi düzeyde faydalanmak istediklerini belirtti.

Bunun için araliklarla yagip kalinligi 70 santimi geçen kari ekiplerinin gayretli çalismalariyla temizlediklerini anlatan Baskan Uyanik, “Bir kürek dolusu kari, bir damla suyu bosa vermemek, göletimize su takviyesi olmasi için karlari temizleyerek asiri soguklar nedeniyle yüzeyi donan göletimize tasidik” diye konustu.



"Insallah sularimiz siril siril, gür sekilde göletimizi dolduracak”

Geçen yil sondaj çalismalariyla sulanmasina gayret ettikleri verimli arazilerde basta kiraz, elma ve cennet hurmasi olmak üzere çesitli ürünlerin yetistirilip yurdun dört bir yanina gönderildigini anlatan Uyanik, “Sulama suyu sikintimiz insallah bu yil yasanmayacak. Çünkü bereket yagdi. Kar bol oldu. Insallah sularimiz siril siril, gür sekilde göletimizi dolduracak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA