Pentagon Açiklamasi 'Ruslarin Muhtemelen Bir Isgal Bahanesi Uydurmak Isteyeceklerine Dair Bilgimiz Var'

ABD Savunma Bakanligi (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirisini hakli çikarmak için sahte videolar üretecegine dair kanitlar oldugunu ifade ederek, “Ruslarin muhtemelen bir isgal bahanesi uydurmak isteyeceklerine dair bilgimiz var" dedi.



Rusya-Ukrayna arasindaki gerilim devam ederken, ABD Savunma Bakanligi’ndan (Pentagon) yeni iddialar ortaya atildi. Pentagon Sözcüsü John Kirby düzenledigi basin toplantisinda, Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirisini hakli çikarmak için sahte videolar üretecegine dair kanitlar oldugunu ifade ederek, “Ruslarin muhtemelen bir isgal bahanesi uydurmak isteyeceklerine dair bilgimiz var" dedi.

Kirby, Rusya’nin Ukrayna ordusu veya istihbarat güçleri tarafindan "Rus egemen topraklarina veya Rusça konusan insanlara karsi" bir saldiri düzenlemeyi planladigina inandigini ifade ederek, "Bu sahte saldirinin bir parçasi olarak, Rusya’nin yas tutanlari ve yikilan yerlerin görüntülerini tasvir eden cesetler ve aktörler içeren çok çarpici bir propaganda videosu hazirlayacagina inaniyoruz" dedi.



Kirby, söz konusu videolarda planin bir parçasi olarak Ukraynali askerlerin kullandigi teçhizatin Bati tarafindan tedarik edildigini göstermek olacagini ve bunu Rusya’nin Ukrayna’ya karsi misillemelerini daha da hakli çikaracagini belirtti.

Bu sahte videolarin Rusya’nin Ukrayna’yi isgali için bahane olacagini ifade eden Kirby, "Geçmiste Ruslar tarafindan bu tür faaliyetler gördük ve bunu dile getirmenin önemli olduguna inaniyoruz" dedi.

Kirby ayrica, “Deneyimlerimiz sayesinde buna benzer çok az planin Rus hükümetinin en üst düzey isimleri tarafindan onaylanmadigini söyleyebilirim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA