AK Parti'li Yarar Açiklamasi 'Kimin Belediyeyi Yönettigi Belli Degil'

Seyhan Belediye Meclisinin AK Parti’li Meclis Üyesi Ahmet Yarar, “Belediyede bir basibosluk, plansizlik almis basini gidiyor. Kimin belediyeyi yönettigi belli degil” dedi.

AK Parti'li Yarar Açiklamasi 'Kimin Belediyeyi Yönettigi Belli Degil'
Mecliste gündem disi bir konusma yapan Ahmet Yarar, “Halkin kendisine hizmet sunmasi için seçtigi biz 45 meclis üyesinin ortak gayesi hepimizin malumunca Seyhan’a hak ettigi hizmeti vermek, sorunlarini çözmek ve gelecek nesillere kalici eserler birakmak. Seçimden bu yana geçen 3 yilda bunun sorgusunu hepimiz bu mecliste yaptik ama maalesef bir sonuç alamadik” dedi.

Yarar, Seyhan Belediye Baskani Akif kemal Akay’a yönelik elestirilerini söyle siraladi:

“Sayin Baskan geldiginizden beri hala kadronuzu kuramadiniz. Kimlerin hangi müdürlükte ne görev yaptigi belli degil. Kadrosu baska birimde olup da baska koltuklari isgal eden bir sistem var. Kimler hangi kadroda ve kadro disinda ne göreve sahip, hangi müdürlük kendi kadrosunun disinda baska birime müdahale ediyor bunu açiklar misiniz? Neden bazi birimler kendi kadrosunun disindaki makamlari isgal edip, milletin bile dikkatini çekecek kadar rahatsiz oldugu bir keyfi yönetim sergileniyor. Herkes kafasina göre takiliyor. Belediye kimsenin babasinin çiftligi degil ki? Belediye de bir basibosluk, plansizlik almis basini gidiyor. Kimin belediyeyi yönettigi belli degil. Oysa yerel seçimlerin ardindan CHP’nin kazandigi bazi il ve ilçe belediyelerindeki kritik pozisyonlar ile belediyelere bagli sirketlere yapilan ‘akraba atamalari’ gündeme gelirken, liyakata önem verdigini vurgulayan Genel Baskaniniz Kemal Kiliçdaroglu ise bu atamalara tepki göstererek partililerine “Babamin oglu olsa ise almayin” çagrisinda bulunmustu. Hadi genel baskaninizi çok dikkate almiyorsunuz anladik. Tamam kabul akraba da olur. Ama kimin hangi görevde oldugu, müdahale ve isgal edecegi alanlar da net belli olsun lütfen.”

Baskan Akay’in Seyhan Belediyesi Baskanligi gibi ulvi bir makami etkisiz, halk tarafindan seçilen 45 meclis üyesinin itibarini da zedeleyici duruma düsürdügünü ileri süren Yarar, söyle devam etti:

“Resmen halkin diline düsüyorsunuz bizi de kendinizi de. Oysa bu birbirinden degerli meclis üyesi arkadaslarimizin hepsi kendi ticari ve is yasamlarinda basarili ve saygin insanlar. Ayni basariyi Seyhan halkimiza hizmet vermek için gösterme çabasinda. Maalesef sizin bu plansiz, kimin ne yaptigi belli olmayan yönetim anlayisi buna engel oluyor. Biz meclis üyelerinin 3 yildir size kürsüden sundugu proje ve önerilerin hiç birini yapmadiniz. Kimse kimseyi dinlemiyor ve ciddiye almiyor. Çogu zaman zaten meclise bile katilma zahmetinde bulunmuyorsunuz. Bu hem meclise hem de halk tarafindan bizim itibarimiza yara veriyor, etkisini tartisilir hale getiriyor. Belediyenin bu yapisal ve idari sorunlari haliyle hizmetin de önünde büyük engel oluyor. Kurumsallasma yok. Basibosluk ve belediyecilik konusunda donanimsizlik var. Popülist politikalar üreterek, siyaseti rant üzerine kurmak dogru degil. Seyhan Belediyesi’nde olmayan sistemi yerlestirebilmek için tam 3 yildir mücadele verdik siz hala kadro oturtamadiniz. Ve onlara da güvenmiyorsunuz.”

Yarar, ”Simdi siz 4 çingil sütten yogurt üretip, bakkal açip hizmet yaptiginizi mi saniyorsunuz. Halkin akliyla dalga mi geçiyorsunuz? Ayrica ben buna karsi degilim. Süt, yogurt, gübre üretin bakkal açin ama asil isiniz olan belediyeciligi unutmayin. Yatip kalkip bu üretimle övünüyorsunuz. Bizde devasa bir fabrika kurdunuz saniyoruz. Bu üretimler için devasa tesisler kurulur, binlerce istihdam saglanir, öyle yapilir. Sizinki gibi degil. Bir tek Kent Meydani vardi proje 2016’ da atildi temeli. Bunun üzerinden prim yapip seçim kazandiniz ama elinizde patladi. 6, 7 yildir bitiremediniz. Sizde geldiniz 3 yilda bir sey yapamadiniz. Madem yapamayacak durumdaydiniz niye 3 yil bekleyip simdi devrettiniz? Hem de meclise getirmeden, bugünkü maliyetleri hesaplanmadan encümen karariyla meclisin iradesini hiçe sayarak 182 buçuk milyon lirayla bedavaya verdiniz. 2016 yilindan bu yana geçen o kadar senenin bedeli bu mu? Sayin Baskan; yaklasik 750 trilyon bütçeye sahip Seyhan Belediyesi 3 yildir gelecek nesil için ne yapti? Ne yapacak hala bir sey yok. Seyhan halkinin bütçesini, hakkini ve zamanini daha fazla mesgul etmeyin. Biz buna müsaade etmeyiz. Zaten 2 yildan umudunu kesen halkimiz da emin olun en güzel yaniti size sandikta vererek müsaade etmeyecektir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA