Gaziantep'te Para Istenen Koreli Turist Hakkinda Validen Açiklama

Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte Koreli Youtuberin önünü kesip para isteyen sahislarin tespit edilerek gerekli cezai islemlerin baslatilacagini söyledi.

Yaklasik 1 ay önce yayinladigi bir videoda Gaziantep’te yasadiklarini anlatan Harry Shin adli Güney Koreli turistin video çekimi sirasinda yabanci uyruklu sahislar tarafindan önünün kesilerek para istenmesi ve taciz edilmesi olayi sosyal medyada kisa sürede gündem oldu. Olayla ilgili resmi Twitter hesabindan açiklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, "Gaziantep’te de zaman zaman her kesimden suç isleyenler olabiliyor. Kamu vicdanini rahatsiz eden suçlara karisan yabancilar mevcut cezalara ilaveten sinir disi ediliyor. Koreli misafiri de rahatsiz eden kisiler tespit edilip gerekli yaptirim uygulanacaktir. Bu olayi bahane edip bir toplumun tamamini suçlamak iyi niyetle bagdasmaz. Yabancilarin suça karisma orani çok düsük olup, suç islendiginde de gerekli adli ve idari islemler yapilmaktadir. Toplumu provake etmek isteyen kisilere itibar etmeyin lütfen" ifadelerini kullandi.

Türkiye’de yasadiklarini paylasiyor

Çok sayida Türkiye ile ilgili videolar çeken ve yasadiklarini Güney Koreli izleyicilerine aktarmaya çalisan Harry Shin, sosyal medya üzerinde Carrot Man kullanici adi ile paylasimlarda bulunuyor.
Kaynak: İHA