Kuru Meyve Ihracati Yüzde 12.6 Oraninda Artti

Güneydogu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskani Mehmet Çikmaz, TIM Güneydogu Anadolu Meclisi’nde yaptigi konusmada, Güneydogulu ihracatçilarin bir önceki yila göre 2021 yilinda kuru meyve ihracatinin yüzde 12.6 oraninda arttigini belirterek. Türkiye’nin kuru meyve ihracatindan aldigi payin yüzde 21’e ulastigini kaydetti.

Kuru Meyve Ihracati Yüzde 12.6 Oraninda Artti
Güneydogu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskani Mehmet Çikmaz, Gaziantep’te bir otelde yapilan TIM Güneydogu Anadolu Meclisi’ndeki konusmasinda kuru meyve ve mamulleri sektöründeki ihracat rakamlari ile ilgili bilgi verdi. Baskan Mehmet Çikmaz, 2021 yilinda Güneydogu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi olarak bir önceki yila göre yüzde 35,8 artisla 99 ülkeye toplam 326 milyon 303 bin dolarlik Antep fistigi, kuru kayisi ve diger kuru meyve ve mamulleri ihracati gerçeklestirdiklerini ifade etti.

En fazla Almanya, Italya ve Birlesik Devletler

Baskan Çikmaz, en çok ihracati Avrupa ülkelerine yaptiklarini belirterek, "Ülkemiz kuru meyve ve mamulleri ihracati 2021 yilinda bir önceki yila göre yüzde 12,6 artisla 1,5 milyar dolar olarak gerçeklesmistir. Birligimiz 2021 yilina 326 milyon dolarlik ihracatla Türkiye kuru meyve ihracatindan yüzde 21 pay almistir. 2021 yilinda Güneydogu Anadolu Bölgesi’nden 99 ülkeye ihracat gerçeklestirilmistir. En çok ihracat yapilan ülkeler Almanya, Italya ve Birlesik Devletler olmustur" diye konustu.

Baskan Çikmaz, Güneydogu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi’nin en önemli ihraç ürünlerinin Antepfistigi, kuru kayisi ve kuru incir oldugunu belirtirken, ürünlerin kalitesinin artirilmasi için çalismalar yaptiklarini da ifade etti.

Kaynak: İHA