KE Dergisi'nin 'Onur Ve Emek Ödülleri' Sahiplerini Buldu

Kartal Belediyesi tarafindan üç yil önce yayin hayatina baslayan edebiyat kültür sanat dergisi KE’nin ‘Onur ve Emek Ödülleri’ düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül sahipleri, ödülünü Baskan Gökhan Yüksel’in elinden aldi.

KE Dergisi'nin 'Onur Ve Emek Ödülleri' Sahiplerini Buldu
Kartal Belediyesi tarafindan iki aylik periyotlar halinde çikarilan edebiyat, kültür, sanat dergisi “KE”, 3. yilini görkemli bir organizasyonla kutladi. Her sayisinda edebiyat ve siir dünyasinin yasayan bir ismini kapagina tasiyan derginin ‘Onur ve Emek Ödülleri’, Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Programa Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, Yazar Inci Aral, sair çevirmen Cevat Çapan ve birçok yazar ve sair katildi.

Program, KE dergisini anlatan kisa film gösterimi ile basladi.

Ardindan müzigin iki degerli ismi Istanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvari Piyano Ana Sanat Dali Baskani Prof. Cana Gürmen ile usta kemanci, akademisyen ve besteci Prof. Cihat Askin muhtesem bir müzik dinletisi sundu. Türk edebiyatinin saygin ve özgün isimlerinden Inci Aral ile siir ve çeviri dünyasinin üretken isimlerinden Cevat Çapan ve yazarlardan Melih Yildiz, Ercan Yilmaz, Ismail Biçer, Faruk Duman, Gamze Güller, Mertcan Karacan, Serkan Türk, Can Ersal ödülünü Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel’in elinden aldi.

“KE Dergisi’nin kaliciligiyla ilgili daha da yüksek adimlar atmaya karar verdik”

Baskan Gökhan Yüksel yaptigi konusmada, “Üç yil önce yola çiktigimizda bu yolculuk için arkadaslarim bu projeyi, bu öneriyi sunduklarinda bir derginin tutunabilmesi, yer edinebilmesi, ve devaminin gelmesinin çok zor oldugunun farkinda olan biri olarak ekip arkadaslarimin heyecanini bir hayli hissettigim için bu sürece basladik. Tabii pandemi süreciyle beraber kitaplarin okuyucularla bulusmasinin daha zorlastigi bir dönemde bunun hala ilerliyor olabilmesi ve edebiyat dünyasinin, yazarlarin sairlerin ona sahip çikmasi elbette bizi güçlendiriyor ve cesaretlendirdi. Geçtigimiz yaz kitap fuarina gelen misafirler, konuklar, komsularimin ve yazarlarin KE Dergisi’nden fazlaca bahsetmesinden ve takip ettiklerini ifade etmesinden dolayi dogru yolda oldugumuzu anlayip bunun kaliciligiyla ilgili daha da yüksek adimlar atmaya karar verdik” dedi.

Kaynak: İHA