Ögrenim Yardiminin Subat Ayi Ödemesi Hesaplara Yatirildi

İçel Büyüksehir Belediyesinin ögrencilere egitim hayatinda verdigi en önemli desteklerden biri olan ögrenim yardimi ödemeleri sürüyor. Subat ayi ödemeleri kapsaminda lisans ve ön lisans olmak üzere 8 bin 960 ögrencinin hesabina toplam 2 milyon 99 bin 350 TL yatirildi.

Ögrenim Yardiminin Subat Ayi Ödemesi Hesaplara Yatirildi
İçel Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, ögrenim yardimi kapsaminda subat ayinda yapilan ödemelerden 6 bin 147 lisans, 2 bin 813 ön lisans olmak üzere toplam 8 bin 960 ögrenci yararlandi. Lisans için 1 milyon 536 bin 750, ön lisans için 562 bin 600 TL olmak üzere toplam 2 milyon 99 bin 350 TL hesaplara aktarildi.

“Ögrenci ve velilerimizin her zaman yanindayiz”

İçel Büyüksehir Belediyesi Merkez Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezi Rehber Ögretmeni Damla Tan, kapsami genisletilen ögrenim yardimlari hakkinda bilgi vererek, “Bu yil projemize ön lisans ögrencilerimiz de dahil oldu. Bugün lisans ögrencilerimizin hesaplarina 250 TL yatirdik. Ön lisans ögrencilerimize ise 200 TL yatirarak ön lisans ögrenim yardimlarini tamamladik. İçel Büyüksehir Belediyesi olarak ögrenci ve velilerimizin her zaman yanindayiz” dedi.



“Bu ögrenim yardimlari aslinda bizim için bir nevi harçlik”

Ögrenim yardimlarindan faydalanan ve Fen Bilgisi Ögretmenligi 1. Sinif ögrencisi olan Mukaddes Eker ise bu yardimlarin kendilerine destek sundugunu söyledi.

Eker, “Bugün ‘hesabiniza bursunuz yatmistir’ denildiginde çok mutlu oldum. Dersteydim o sirada, hocalarimiz kitap istemisti bizden, nasil alacagimi düsünüyordum. Aileme çok fazla masrafta bulunmak istemedigim için nasil olacak diye düsünüyordum. Sonrasinda bursun yattigini ögrenince çok mutlu oldum. Hemen gidip kitaplarimi alacagim. Bu ögrenim yardimlari aslinda bizim için bir nevi harçlik. Bu harçligi verdigi için Vahap Seçer baskanimiza tesekkür ediyoruz” diye konustu.



“Staj formami yenileyecegim”

Tibbi Görüntüleme Teknikleri Bölümünde okuyan Buket Ormanci da aldigi ögrenim yardimi ile staj formasini yenileyecegini belirterek, “Hastanede staj görüyorum. Formami yenilemek istiyordum. Bugün mesaj geldi çok mutlu oldum. Bu ay çok ihtiyacim vardi. Egitimime harcayacagim. Ailem daha az zorlaniyor en azindan. Onlardan istemiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA