Kruvaziyer Yolcularinin Yeni Destinasyonu Kusadasi'nda Turistik Çarsilar Olacak

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, dünyanin önde gelen kruvaziyer sirketlerinden Costa Cruises’un Avrupa’daki üst düzey yöneticileri ile bir araya geldi. Toplantida, kruvaziyer gemileriyle Kusadasi’na gelen turistlerin kent ekonomisine daha fazla katki sunmalari için izlenmesi gereken yol haritasi masaya yatirildi.

Kruvaziyer Yolcularinin Yeni Destinasyonu Kusadasi'nda Turistik Çarsilar Olacak


Kusadasi’nin sahip oldugu dogal, tarihi ve kültürel zenginlikler ile konaklama olanaklarinin tanitilmasi için yurt içi ve yurt disindaki fuarlara bizzat katilan Belediye Baskani Ömer Günel, bir yandan da kentteki kruvaziyer turizminin gelisimi için temaslar kuruyor. Bu kapsamda Baskan Ömer Günel, uzun bir aradan sonra Kusadasi’na sefer düzenleyecek olan Costa Cruises’un Avrupa’daki üst düzey yöneticileri Andrea Colaci ve Andrea Fiori ile bir toplanti yapti.

Baskanlik makaminda gerçeklesen toplantiya, Costa Cruises’un Türkiye’deki tur firmasi olan Tura turizmin temsilcileri Leyla Öner Günçavdi, Kemal Öner, Ali Kuluyever ve Burak Inanç da katildi.

Yaklasik 2 saat süren görüsmede, kruvaziyer gemileriyle Kusadasi’na gelen turistlerin kentin turistik çarsilarinda daha fazla vakit geçirerek esnafa sunacaklari ekonomik degerin artirilmasini saglamak amaciyla neler yapilabilecegi ele alindi. Ayrica Kusadasi’nda yatirim yapmak isteyen Costa Cruises firmasi ile Kusadasi Belediyesi’nin is birligi içerisinde çalismasi kararlastirildi.

Kusadasi’nin Akdeniz’in en önemli kruvaziyer limanlarindan biri oldugunu belirten Baskan Ömer Günel, “Pandeminin olusturdugu krizi firsata çevirerek turistik çarsilarimizi bastan asagiya yeniledik. Kisa süre sonra Grand ve Orient Bazaar’daki yenileme çalismalarimizi da tamamlayacagiz. Kentimizde kruvaziyer turizminin daha çok gelismesine katki sunmak için Costa Cruises’un yöneticileri Andrea Colaci ve Andrea Fiori ile çok faydali bir toplanti yaptik. Kent merkezimizi kruvaziyer yolculari için bir destinasyon haline getirmek hedefindeyiz. Bu amaçla Kusadasi’nin tarihi ve kültürel degerlerini ön plana çikaracak çalismalarimizi devreye sokacagiz. Ayrica yöresel lezzetlerini de yerli ve yabanci turistlere tanitmak amaciyla çesitli gastronomi etkinlikleri gerçeklestirecegiz. Kusadasi’na gelen turist kentimizde aradigi her seyi bulacak. Amacimiz limana yanasan gemilerdeki turistlerin esnafa maddi açidan daha fazla deger katmasini saglamak. Çünkü esnafimiz bizim için çok kiymetli. Ancak esnafimizin da gelecek misafirlerimize karsi duyarli olmasi büyük önem tasiyor. Tek bir turistin bile kentimizden üzgün ayrilmasina tahammül edemeyiz” diye konustu.

Kaynak: İHA