Ukrayna'nin Ankara Büyükelçisi Bodnar Açiklamasi 'Ukrayna Yönetimi Kiev'i Terk Etmedi'

Ukrayna’nin Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, “Ukrayna yönetimi Kiev’i terk etmedi. Cumhurbaskanimiz, Basbakanimiz ve Ukrayna Parlamento Baskanimiz Kiev’deler” dedi.

Ukrayna'nin Ankara Büyükelçisi Bodnar Açiklamasi 'Ukrayna Yönetimi Kiev'i Terk Etmedi'
Ukrayna’nin Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ukrayna’daki son duruma iliskin gelismeleri basin mensuplarina degerlendirdi. Rusya’nin sivillere ates açtigini belirten Bodnar, "Ukrayna üzerindeki hava sahasinin kapatilmasiyla Ukrayna’nin barisçil sehirlerinin bombalanmasinin önüne geçilmis oldu. Rusya sivillere ates açti. Birçok sivil insanimiz hayatini kaybetti. Ölenler arasinda çok sayida çocuk var. Rusya Odessa’daki limanda iki yabanci gemiye ates açti. Gemilerden biri Panama bayrakli digeri ise Moldova bayrakliydi. Ukrayna Parlamentosu Rusya’ya karsi en sert yaptirimlarin uygulanmasini talep ediyor. Savunma teknolojilerinin transferini yasaklamasi, askeri teknik ve uzay alanlarinda yüksek is birligine son verilmesi, ve sahsi yaptirimlar uygulanmasi gibi” diye konustu.

Bugün toplam 10 uçak ve 7 helikopter düsürüldügünü açiklayan Bodnar, "Ukrayna Savunma Bakanliginin ulasmis oldugu bilgilere göre hem Ukrayna Baskenti Kiev’in savunmasi hem de Ukrayna’nin diger sehirlerini savunmasi devam ediyor. Kiev’e girmeye çalisan silahli birlikler bulundu ve etkisiz hale getirildi.

Bunlarin çogu balistik füze ve uçaklarin sabiti için isaret birakiyorlar. Bugün toplam 10 uçak ve 7 helikopter düsürüldü. Onlara tank ve zirhli araçta imha edildi. Rus tarafinin askeri personel kaybi 2 bin askeri asabilir. Rus propagandasinin yaymis oldugu haberler cevap vermek gerekirse Ukrayna yönetimi Kiev’i terk etmedi. Cumhurbaskanimiz, Basbakanimiz ve Ukrayna Parlamento Baskanimiz ve ilgili bakanlarimiz Kiev’de belli yerlerde bulunuyorlar. Sehrimiz suan savunmaya hazirlaniyor. Çünkü saldiri ihtimali yüksek” dedi.

Rusya’nin panik yayma ve Ukrayna toplumunu bölme çabalarinin suya düstügünün altini çizen Bodnar, “Savunmaya sivil halkimizda katilacak. Ve bugün özellikle halkimiza silah dagitildi. Mümkün oldugu sürece direnecegiz. Rusya’nin panik yayma ve Ukrayna toplumunu bölme çabalari da suya düstü. Ukrayna Savunma Kuvvetleri su an cephe hattinda savunmaya ve savasmaya devam ediyor. Ayni zamanda bugün bakanlarimizda birkaç kez görüsme gerçeklestirdiler. Ayni zamanda Türkiye’den insani yardim alma çalismalarimiz devam ediyor. Kizilay insani yardimi Ukrayna’ya götürmeye basladi.

Günlük hayatta kullanilacak seylerin Türkiye’den temin edilmesini umuyoruz” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA