Rusya'daki Savas Karsiti Gösterilerde Gözalti Sayisi Bin 700'Ü Asti

Rusya’nin Ukrayna saldirisinin ardindan basta Moskova olmak üzere 53 kentte baslayan savas karsiti gösterilerde gözaltina alinan kisi sayisi bin 700’ü geçtigi bildirildi.

Rusya’nin sabah saatlerinde Ukrayna’ya saldiri baslatmasinin ardindan Rusya’da binlerce kisi sokaklara döküldü. Rusya’nin hemen hemen tüm kentlerine yayilan gösteriler baskent Moskova, St. Petersburg ve Krasnodar ve Ekaterinburg gibi kentlerde büyürken polis göstericilere müdahale etti.

Bagimsiz bir gözlemci grubu olan OVD-Info, Rusya genelinde bin 734 göstericinin gözaltina alindigini açiklayarak, Moskova’da 955, St. Petersburg’ta 425, Krasnodar’da 57, Ekaterinburg’ta 39 ve diger sehirlerde de 30’dan fazla kisi gözaltina alindigini aktardi.

Gösteriler 53 kente yayildi

Rusya’nin toplam 53 ayri kentinde gösteriler devam ederken, Rusya Sorusturma Komitesi, savas karsiti gösteriler nedeniyle sorusturma baslatildigini duyurdu. Sorusturma Komitesi, gösteriler sirasinda birçok göstericinin kolluk kuvvetlerine tas, sopa ve molotof kokteyl ile saldirdigini belirterek, gözaltinda tutulan kisilerin ifadelerinin alinmaya baslandigini aktardi.
Kaynak: İHA