Polonya, Moskova Ve St. Petersburg Uçuslarini Askiya Aldi

Polonya’ya ait havayolu sirketi LOT, Moskova ve St. Petersburg uçuslarini askiya alirken, transit uçuslar için ise alternatif rotalar gelistirecegini açikladi.



Polonya’nin bayrak tasiyici havayolu sirketi LOT, bugünden itibaren yapilacak Moskova ve St. Petersburg uçuslarini askiya aldigini duyurdu. Karar, Polonya Basbakani Mateusz Morawiecki’nin Bakanlar Kurulu’na Polonya hava sahasini Rusya’ya ait havayolu sirketlerinin uçuslarina kapatmalari yönünde kararname hazirlama talimatinin ardindan geldi. Polonya Hükümet Sözcüsü Piotr Müller, Bakanlar Kurulu’nun çalismalara basladigini ve Rus havayolu sirketlerine bagli uçaklarin Polonya hava sahasini kullanmalarina iliskin yasagin bu gece yarisindan itibaren yürürlüge girecegini bildirdi.

LOT Basin Sözcüsü Krzysztof Moczulski, uçuslarin askiya alinmasi kararinin ardindan Rusya’da kalan yolcularla irtibata geçilecegini ifade ederken transit uçuslar için de alternatif rotalar olusturacaklarini aktardi.

Ingiltere de dün aldigi kararla hava sahasini Aeroflot dahil Rusya’ya ait havayolu sirketlerinin tüm uçuslarina kapattigini açiklamisti. Ingiltere’nin kararinin ardindan Rusya Federal Havatasimaciligi Ajansi Rosaviatsiya da Ingiltere ile bagli tüm uçaklarin Rusya Federasyonu hava sahasini kullanmasina yasak getirmisti.
Kaynak: İHA