Tunceli'de Yerinde Saglik Raporu Düzenlenmesi Uygulamasi Basladi

Saglik Bakanligi tarafindan uygulamaya geçirilen yerinde saglik raporu düzenlenmesi uygulamasi basladi.

Tunceli'de Yerinde Saglik Raporu Düzenlenmesi Uygulamasi Basladi
Saglik Bakanligi tarafindan uygulamaya geçirilen eve ya da yataga bagimli hastalara yerinde saglik raporu düzenlenmesi uygulamasi Tunceli’de basladi.

Tunceli Saglik Grup Baskani Uzm. Dr. Hakki Aktas, Saglik Bakanligi tarafindan uygulamada Tunceli, Bilecek ve Sinop’un pilot il olarak seçildigini belirterek, “Eve ya da yataga bagimli hastalara yerinde saglik raporu düzenlenmesi projesi Tunceli’de baslamis bulunmakta. Bu proje kapsamsinda evde saglik hizmetlerine kayitli eve ya da yataga bagimli hastalara saglik kuruluslarina basvurmadan saglik kurulu raporu alma imkani taniniyor. Projeyle evde saglik hizmetlerine kayitli yataga ya da eve bagimli hastalarimiz evde saglik ekiplerimizle doktor e-nabiz uygulamasiyla görüntülü muayene randevusu olusturularak saglik kuruluslarimiza basvurmadan muayene islemleri gerçeklestiriliyor. Ve saglik kurulunda son görüsmesi tamamlaniyor” dedi.

Projenin detaylarina iliskin de bilgi veren Dr. Aktas, “Saglik kurulu raporu alabilmek için 7 ayri hekim muayenesi ve bunlarin akabinde de saglik kuruluna basvurmak gerekiyor. Olusturulan görüntülü görüsme randevulariyla evde saglik sistemlerine kayitli eve ya da yataga bagimli hastalarimiz saglik kuruluslarina basvurmadan muayene süreçlerini ve saglik kurulu süreçlerini tamamliyorlar. Hazirlanan saglik kurulu raporlari da e-devlet sistemleri üzerine entegre edilerek oradan rapora ulasilabilir hale geliyor. Bu proje kapsaminda bugün ilimizde ikinci kisinin randevulari olusturuldu. Kisi hakkinda düzenlenen saglik raporuna ilgili e-devlet sistemi üzerinden ulasilabilecek” diye konustu.

Ilk uygulamanin Tunceli’de basladiginin altini çizen Dr. Aktas, “Bu üç ile bakanligimiz karariyla Kayseri ve Konya illeri de eklendi. Zaman içerisinde bu iller de pilot uygulamalara dahil olacaklar” ifadesini kullandi.

Görüntülü görüsme ile saglik kurulu raporu alan hasta yakini Haskar Coskun ise, hastasini hastaneye götürüp getirmenin çok zor oldugunu belirterek, “Simdi evde rahatiz. Doktor görüntülü arayip hastamiza öyle bakti. Kisa zaman içinde raporumuz hazirlandi. Bu uygulama için herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA